Εκτακτη Ειδηση.. ΡΕΣΑΛΤΟ στα οικόπεδα της Κύπρου κάνει ο Ερντογάν!

Ετοιμος να κάνει κούγκι το ελληνικό και κυπριακό καλοκαίρι ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε γεωτρύπανο στα οικόπεδα της Κύπρου μην δίνοντας τρύπια τούρκικη λίρα για τα συμφέροντα Αμερικανικών, Ιταλικών και Ισραηλινών εταιριών!

«Το πλοίο της γεώτρησής μας κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο. Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας».

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας, ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο»

«Όπως φάνηκε και από τα στοιχεία του 2017, η χώρα μας είναι από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί αναλόγως».

«Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας, ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο» προειδοποίησε.

«Όπως φάνηκε και από τα στοιχεία του 2017, η χώρα μας είναι από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί αναλόγως» εξήγησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Θα βάλουμε το θεμέλια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου μαζί με τον Πούτιν»

«Αυτή η χώρα έχει την ικανότητα να καταπολεμά κάθε είδους τρομοκρατία. έχει τη δύναμη να διατηρεί την οικονομική της ανάπτυξη και συνάμα να διατηρεί την ενότητά της και να την δοξάζει».

Η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι υποστηρίζουν ότι οι δύο κοινότητες της Μεγαλονήσου πρέπει να αρχίσουν να μοιράζονται τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου μόλις αυτά αρχίσουν να ρέουν, όμως η Λευκωσία αντιτείνει ότι δεν είναι δυνατό η κατανομή των κερδών να αρχίσει πριν λυθεί το Κυπριακό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του συναντήθηκε με τον «ομόλογό» του τού ψευδοκράτους και τόνισε πως η Άγκυρα έχει διαμηνύσει στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στην αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων πρέπει να διασφαλιστούν.

«Λέμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς εργασίες από την ελληνοκυπριακή πλευρά», προσέθεσε, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας νέες προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Αναφερόμενος στις «παγωμένες» συζητήσεις για το Κυπριακό, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι Άγκυρα και ψευδοκράτος να αξιολογήσουν τρόπους να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.

Απέρριψε ωστόσο εκ των προτέρων το πάγιο πλέον αίτημα της Λευκωσίας και της Αθήνας για απομάκρυνση των περισσότερων από 30.000 τούρκων στρατιωτών που υπηρετούν στο νησί.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις