Καμμένος λίγο πριν το ραντεβού με Τσίπρα: Θα πάμε μαζί μέχρι τέλους – Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ- ΒΙΝΤΕΟ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί η ακριβής ώρα.

«Θα συναντηθούν έτσι ώστε να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για «άριστες σχέσεις» του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν τη Δευτέρα δήλωσε ότι «η συγκυβέρνηση προχωρά και θα φτάσει μέχρι το τέλος», ενώ επέμεινε στα περί ομηρίας των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Για το όνομα των Σκοπίων σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται καμία ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» εμμένοντας στα περί αλλαγής Συντάγματος των γειτόνων.

Εν τω μεταξύ, στον ‘αέρα’ βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ καθώς ακόμα δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ώρα, γιατί θα πρέπει να προηγηθεί το ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στις προκλήσεις της Άγκυρας αλλά και το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με αφορμή τις επιχειρήσεις στη Συρία, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εκφράσει και τον προβληματισμό μας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση με το δεδομένο ότι η Τουρκία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εμπόλεμη κατάσταση, έχει απελευθερωθεί μία δυναμική στο εσωτερικό της τουρκικής πολιτικής σκηνής που ευνοεί την πλειοδοσία εθνικισμού, όλα αυτά είναι παράγοντες προβληματισμού, είναι παράγοντες αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή μας. Με αυτή την έννοια η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι διαρκώς σε εγρήγορση και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα τα οποία διαθέτει ώστε να αποκλιμακωθεί γενικώς η ένταση».

Πηγή video Θεσσαλονίκης: thestival.gr
πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις