Εκλογές και ευρωεκλογές μαζί «βλέπει» ο Νίκος Βούτσης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διπλών εκλογών – ευρωεκλογών και εθνικών- το 2019 ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ απέκλεισε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2018.

Παράλληλα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει τον τρόπο που θα διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις και στη συνέχεια ο ίδιος θα μεταβεί στο Βερολίνο και θα συναντηθεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.

“Η ανάγκη για συζήτηση για ευρύτερες συναινέσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, είναι πάντα παρούσα”, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι εκτός από το Σύνταγμα, υπάρχουν ζητήματα, όπως ο οδικός χάρτης για μετά την έξοδο από τα μνημόνια και το Μακεδονικό, ενώ σε όλο αυτόν τον καμβά, πρέπει να αναζητούνται συναινέσεις πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες είπε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τις συμμαχίες, κάτι που υποστήριξε και για τους ΑΝΕΛ.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να διαμορφωθούν συνεργασίες στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα που θα δώσουν νέα πνοή στους λαούς.

Για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι ο κανονισμός δίνει κάποιες δυνατότητες για την συμμετοχή ή μη στις συνεδριάσεις της Βουλής, αλλά πρέπει ο λαός να τη στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις