Η τουρκική ΣΗΜΑΙΑ κυματίζει στον Αστέρα, διαρκείς τροποποιήσεις της αρχικής άδειας

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Διαρκείς αναθεωρήσεις των αρχικής άδειας καταφέρνουν να αποκτούν οι άραβες ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης ο οποίος από πρώην συνιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετοιμάζεται να φορέσει μαντήλα ενώ στο μεταξύ κυματίζει εδώ η τούρκικη σημαία!!!

Στην τελική ευθεία για τη λήψη αδειών για τις εργασίες της πρώτης φάσης ανακαίνισης, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, στον Αστέρα Βουλιαγμένης βρίσκεται το αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners.

Το ζητούμενο είναι πότε θα επαναλειτουργήσει το ιστορικό ξενοδοχείο καθώς το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι δύο ανακαινισμένες μονάδες θα αρχίσουν να υποδέχονται επισκέπτες μέχρι τα τέλη του μήνα, αλλά, είναι ερωτηματικό αν θα λειτουργήσει έστω και εν μέσω της θερινής σεζόν.

Οι άδειες που λαμβάνουν οι άραβες αφορούν την αναθεώρηση της βασικής άδειας δόμησης και  προβλέπουν την υλοποίηση τροποποιήσεων στις όψεις των κτηρίων, εργασιών ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού και προσθήκων σε υφιστάμενα κτήρια. Όπως και την κατασκευή καινούργιων κτηρίων, τη διαμόρφωση περιβάλλοντων χώρων, την υλοποίηση φυτεύσεων και τη διαμόρφωση εσωτερικών δικτύων (για οχήματα, πεζούς και δίκτυα τεχνικών υποδομών).

Στις αρχές του 2-17, η AGC εξασφάλισε την έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κατεδάφιση κτηρίων και εγκαταστάσεων, όπως το ξενοδοχείο Αφροδίτη που βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2007, το κλαμπ Εννέα Μούσες και την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης του ακινήτου, η συνολική δόμηση θα είναι έως 41.455 τ.μ.

Το ανακαινισμένο Αρίων θα αποτελείται από 122 δωμάτια, εκ των οποίων 20 σουίτες, θα διαθέτει συνεδριακούς χώρους και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa διεθνών προδιαγραφών, ενώ η πισίνα και οι εξωτερικές επιφάνειες θα ανακαινιστούν πλήρως.

Το Ναυσικά θα διαθέτει 132 δωμάτια από τα οποία 22 σουίτες και bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα, η οποία θα ανακαινιστεί πλήρως ενώ σε δεύτερη φάση, θα γίνει η ανακαίνιση της παραλίας του Αστέρα Βουλιαγμένης (astir beach) και οι παρεμβάσεις στην μαρίνα (Astir Marina), που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την είσοδο του συγκροτήματος, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων

Στο ίδιο στάδιο θα γίνει η ανάπτυξη 15 πολυτελών αυτόνομων κατοικιών στην έκταση που καταλαμβάνει σήμερα το, εκτός λειτουργίας, ξενοδοχείο Αφροδίτη. Το μέγιστο ύψος της κάθε βίλας θα είναι επτάμιση μέτρα, ενώ η μεταξύ τους απόσταση θα είναι 15 μέτρα. Προβλέπεται ακόμη ότι οι εκσκαφές θα περιοριστούν στις ελάχιστες απαιτούμενες, ενώ κάθε δένδρο που θα απομακρυνθεί από την αρχική του θέση, θα μεταφυτεύεται εντός του ακινήτου.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις