Θα γεμισουμε πετροδολαρα Με τον ΒΑΞΕΒΑΝΗ πάει για νίκη στις εκλογές

Tσίπρας και Καμμένος πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν άνετα τις εκλογές του 2019: Nα βγει δηλαδή εκ νέου ο Σύριζα πρώτο κόμμα και να κάνει συγκυβέρνηση με τους ανυπότακτους ΑΝΕΛ που έχουν κορώνα στο κεφάλι τους τον συναρπαστικό και αδούλωτο ταξιδιώτη Τέρενς Κουίκ.

Πολύ σύντομα θα δείτε 7-8 καραμανλικούς να έρχονται στους ΑΝΕΛ…,

επαναλαμβάνει τελευταία στους συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος. Και συνεχίζει

Οταν οι Ελληνες συνειδητοποιήσουν ότι έφτασε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πετρέλαια της χώρας, όταν θα δουν καπνούς να βγαίνουν στα ελληνικά οικόπεδα θα αλλάξει η ψυχολογία των Ελλήνων και αυτός είναι ο στόχος μας. Βρισκόμαστε μια ανάσα από το να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να περάσει την πόρτα του Μαξίμου σαν πρωθυπουργός…

Στο μεταξυ στον Σύριζα πιστεύουν ότι το μεγάλο τους όπλο για την παραμονή στην εξουσία δεν είναι φυσικά η Οικονομία και η ανύπαρκτη-για την ώρα ανάπτυξη-αλλά οι νέες αποκαλύψεις για την διαπλοκή στον χώρο των ΜΜΕ και τους Ελληνες ολιγάρχες.

-Οσοι δεν είναι δικοί μας θα χάσουν τα ΜΜΕ χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να τους ζητήσουμε να πληρώσουν τα δάνεια που χρωστάνε στις τράπεζες…Αυτό από μόνο του αρκεί…Πρέπει να πληρώσουν χωρίς να έχoυν καμμία διαφορετική αντιμετώπιση…Σ΄αυτό το σχέδιο νίκης του Σύριζα και παραμονής στην εξουσία εντάσσονται και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις υπεράκτιες εταιρίες που χρηματοδοτούν συγκεκριμένα ΜΜΕ αλλά και την Μαρέβα!

Οι αποκαλύψεις θα γίνονται όλο και πιο συναρπαστικές στη συνέχεια μια και στη σκοτεινή χρηματοδότηση μηντιακών συγκροτημάτων εμπλέκεται όλη σχεδόν η εγχώρια επιχειρηματική ελίτ-τρομάρα της.

Ο Τσίπρας εδώ ποντάρει την επανεκλογή του και όχι στην Οικονομία. Γι΄αυτό και ο Τσακαλώτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να στήσει τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ  Ανχελ Γκουρία.

Ειδικά μετά τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή, ο Κώστας Βαξεβάνης αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστής της μηντιακής μάχης για την επανεκλογή του Σύριζα.

Mπορεί να έστησε τον Ανχελ Γκουρία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ του την είχε στημένη από πριν αφού η έκθεση του Οργανισμού για τη χώρα αναδεικνύει όλες τις αδυναμίες και τις αστοχίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΟΟΣΑ χαμηλώνει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2% για το 2018 έναντι 2,3% που προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών ενώ έχει σειρά ενστάσεων για την οικονομία: η Ελλάδα κρούει τον κώδωνα για την τελευταία θέση που έχει η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ενώ ζητά περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αλλά και στο φορολογικό σύστημα, μεταξύ αυτών την κατάργηση απαλλαγών και εξαιρέσεων στον ΦΠΑ.

Ενώ οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί, η απόδοση των φόρων και τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλά, ειδικά στο πεδίο του ΦΠΑ: η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση από το τέλος σε εισπραξιμότητα, μετά το Μεξικό και την Ιταλία. Όπως τονίζει ο ΟΟΣΑ, το φορολογικό σύστημα το οποίο είναι περίπλοκο και ενθαρρύνει τον άτυπο τομέα της οικονομίας ενώ μειώνει τα έσοδα.

O Οργανισμός συστήνει επίσης να αυξηθεί η αποδοτικότητα των δημοσίων δαπανών με συνεχή έλεγχο, αλλά και να υπάρξει αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, ενώ καταγράφει το δημοσιονομικό όφελος μιας σειράς από μεταρρυθμίσεις τις οποίες και προτείνει:

σε αυτές περιλαμβάνονται η κατάργηση διαφόρων εξαιρέσεων στον ΦΠΑ αλλά και σε άλλα πεδία φορολογικών εκπτώσεων-απαλλαγών, η ενοποίηση των διαφορών προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλισης και επιδομάτων, η ενίσχυση των έργων πολιτικών απασχόλησης, αλλά και παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο φορολογικό πεδίο ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι πρέπει να περιοριστούν οι εξαιρέσεις/απαλλαγές στον ΦΠΑ και να αυξηθεί η εισπραξιμότητά του και ότι η Ελλάδα να προχωρήσει σε μείωση των εναπομεινασών φορολογικών απαλλαγών, φέροντας ως παράδειγμα την φορολογία  στα καύσιμα και αυτή που επιβάλλεται επί των κερδών εταιρειών.

Όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την επίπτωση τους στην οικονομική ανάπτυξη ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η πιο ισχυρή “ένεση” θα δοθεί από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Αν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο (αυτές που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί ή δρομολογούνται), τότε το ΑΕΠ θα επιταχυνθεί περαιτέρω κατά 15% περίπου έως το 2060 και εάν υπάρξουν πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τότε η επιτάχυνση του ΑΕΠ θα είναι της τάξης του 25%.

Το ΑΕΠ μπορεί να ενισχυθεί και με αλλαγές στο συνταξιοδοτικό: εάν επιτευχθεί η αύξηση του πραγματικού ορίου συνταξιοδότησης κατά 3 έτη (το οποίο δρομολογείται από τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν αποφασιστεί)  θα προσφέρει 7,5% επιπλέον μονάδες ΑΕΠ. Ωστόσο εκτιμά και ότι αν με πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το πραγματικό όριο αυξηθεί κατά 4 έτη, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4% επιπλέον.Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις βελτίωσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά οι επιδόσεις παραμένουν φτωχές. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη του Οργανισμού (που εξετάζονται) αναφορικά με την διευκόλυνση που παρέχει η χώρα στον επιχειρηματικό τομέα. Δείχνει ότι και το 2018 η παγκόσμια κατάταξη με βάση το Doing Business Report της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκει την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ της ομάδας κρατών που εξετάζει.

To ρυθμιστικό πλαίσιο στην αγορά προϊόντων ναι μεν έχει βελτιωθεί αλλά παραμένει πολύ πιο δύσκολο (σε εμπόδια) από το μέσο όρο των κρατών που εξετάζει o Oργανισμός. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη χειρότερη θέση (μετά την Τουρκία, το Ισραήλ, το Μεξικό και την Κορέα) ενώ πολύ χαμηλή είναι η κατάταξη της Ελλάδος (η τρίτη από το τέλος) και αναφορικά με τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις.

Oλα τα παραπάνω δεν έχουν καμμία σημασία καθότι ο Ελληνας φορολογούμενος αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό υποζύγιο σε χαράτσια και απαξίωση όλα αυτά τα χρόνια…

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις