Μην το χασετε! ΜIZEΣ στο Μαξίμου.. Ενα νέο συναρπαστικό θρίλερ έρχεται να μας φτιάξει το σαββατοκύριακο

Ενα νέο συναρπαστικό θρίλερ έρχεται να μας φτιάξει το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο βασικός μάρτυρας  µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate»Ιωσήφ Λιβανός δέχθηκε διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς από υπουργούς και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για να τους δώσει μίζα 3,6 εκατ. ευρώ από τα  7,2 εκατ. ευρώ,  της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται, από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας σημερινό πρωτοσέλιδο αναφέρουν «Πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση».«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος τού κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι… Η συνέχεια στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».

Σύµφωνα με τα Παραπολιτικά µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, (σε δεύτερη φάση το 2017), από πρόσωπα που συνδέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµικών Ευ. Τσακαλώτου και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση. Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείµενο του εκβιασµού, σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σηµαντικό µερίδιο της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Στην πρώτη περίπτωση, από τα «ενδιάµεσα πρόσωπα» του τότε αναπληρωτή υπουργού και του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους τού ζητήθηκε το 50% της αµοιβής του, η οποία ανήρχετο στο ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ. ∆ηλαδή η «µίζα» που ζητούσαν για τους δύο κυβερνητικούς θα έφτανε τα 3,6 εκατ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας σημερινό πρωτοσέλιδο αναφέρουν «Πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση».

«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος τού κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι… Η συνέχεια στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».«Από το Νοέμβρη του περασμένου έτους έχει σταλεί από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών προς διερεύνηση η υπόθεση στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι συντεταγμένες Πολιτείες.

Καλούμενος να σχολιάσει τα πρωτοσέλιδα «γνωστής εφημερίδας και γνωστής πολιτικής τοποθέτησης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για «προσπάθεια αντιπερισπασμού» και «δημιουργίας εντυπώσεων» μπροστά στα αναπάντητα ερωτήματα που εκθέτουν τη Ν.Δ. για την αφανή χρηματοδότηση εταιρειών της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι και του Πρώτου Θέματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για μια «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων όσες φορές υπάρχουν στο δημόσιο διάλογο ερωτήματα για τη χρηματόδοτηση άλλων εντύπων για τη συμμετοχή offshore εταιρειών που δεν υπάρχουν απαντήσεις από πουθενά εφευρίσκεται ένα θέμα ως επικοινωνιακός αντιπερισπασμός.

«Η ιστορία με τις μίζες και τις ρεμούλες έχει σταματήσει από το 2015 και μετά. Όποιος έχει το οποιοδήποτε στοιχείο να το βγάλει στη δημοσιότητα και να το πάει στη δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προφυλαχθεί η πολιτεία από τις συμπεριφορές που μαζί με άλλες παθογένειες μας χρεοκόπησαν το 2009, 2010» πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Επανέλαβε μάλιστα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον αγώνα κατά του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς στη χώρα. «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τα ζητήματα διαπλοκής, διαφθοράς, κάθαρσης, εμπλοκής βρώμικων και σκοτεινών κύκλων με τους πολιτικούς της χώρας και από θέση αρχής και από θέση κομματικής τοποθέτησης».

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις