ΜΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΡΕΜΑΛΙ, ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Κήρυγμα μέσα στην Αγιά Σοφιά έκανε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε καρφιά κατά του Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, ενώ δεν παρέλειψε και τις νεοοθωμανικές «κορώνες», τις οποίες έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε το Σάββατο στην Αγιά Σοφιά για να εγκαινιάσει έκθεση, στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε ενάντια σε εκείνους που «κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από Δύση, εκείνοι που έχουν τη δυτική νοοτροπία», εννοώντας ότι οι κοσμικοί Τούρκοι οπαδοί του κεμαλισμού είναι οι καταστροφείς του… «τουρκικού πολιτισμού».

—–Για τους ίδιους κεμαλικούς Τούρκους είπε ακόμα: «Δυστυχώς αυτοί που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας».

Η αλήθεια είναι ότι η μόνη κληρονομιά που είχαν οι πρόγονοι των Τούρκων να δώσουν (οι ορδές Μογγόλων που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία ερχόμενοι από την Κεντρική Ασία), ήταν καμήλες και σκηνές.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε όλους όσοι «μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».

Συμπέρασμα: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί την Αγία Σοφία, που χτίστηκε από τους Ανατολικορωμαίους (Βυζαντινούς) ως χριστιανική εκκλησία και λειτούργησε ως τέτοια για χίλια περίπου χρόνια, ένα τουρκικό τζαμί, ενώ τα μουσεία για τον Τούρκο ηγέτη δεν είναι τίποτα περισσότερο από «στάβλοι».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να χαιρετήσει μέσα στην Αγία Σοφία και με τον χαιρετισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων (Μουσουλμανική Αδελφότητα).

Πρόκειται για τον χαιρετισμό «ραμπία», με τα τέσσερα δηλαδή δάχτυλα τεντωμένα και τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώ οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα και την Ανάσταση.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις