To πιο sexy κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Προκόπης που επέστρεψε από το Montego Bay

Για μία ακόμη φορά ο λάθος άνθρωπος ξεπέρασε τα θεσμικά όριά του για να στείλει “μήνυμα” στην Τουρκία. Κάπως έτσι θα κάνουμε εισαγωγή σε έναν από τους πιο sexy φωτογραφικούς διαγωνισμούς της μεταπολίτευσης. Ξεκινάμε με τον Πάκη καθότι μεγάλο μέρος της οξυδερκούς κοινής γνώμης οργίζεται με την πρωτοφανή στήριξη του προέδρου της Δημοκρατίας της Κολομβίας των Βαλκανίων στην κυβέρνηση Σύριζα.

Ο Παυλόπουλος, υπαρχηγός των καραμανλικών Απάτσι, οι οποίοι σαν κυβέρνηση απογείωσαν το δημόσιο χρέος και βόλεψαν στο Δημόσιο το πιο άρχηστο και αχρείαστο ανθρώπινο δυναμικό της μεταπολίτευσης, επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία στήνοντας ακόμη και δικαστικές υποθέσεις σε βάρος αθώων, αρκεί να παρουσιασθεί ως εθνικός ηγέτης ο Κώστας Καραμανλής, ο Β’ ο εργατικός.


Ο Παυλόπουλος λοιπόν μιλώντας στην αιγυπτιακή εφημερίδα “Al-Ahram” έτριξε τα δόντια της Τουρκίας ως εξής: “Την οριοθέτηση της ΑΟΖ διέπουν κυρίως οι διατάξεις της Συνθήκης του Montego Bay του 1982, μέσω των οποίων κωδικοποιήθηκε το Δίκαιο της Θάλασσας. Τις διατάξεις αυτές πρέπει να τις εφαρμόσουμε πιστά για την οριοθέτηση της ΑΟΖ καθεμιάς Χώρας στην περιοχή μας. Και εμείς, δηλαδή Ελλάδα και Κύπρος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, το πράττουμε. Δυστυχώς, η Τουρκία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, και μάλιστα πολλές φορές με άκρως αυθαίρετο ως προκλητικό τρόπο” είπε και συμπλήρωσε “Οφείλουμε όλοι -δηλαδή όχι μόνον οι τρεις Χώρες μας αλλά, γενικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Η.Π.Α. -να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι οφείλει να σέβεται, και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ, το διεθνές δίκαιο, συγκεκριμένα δε το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ακόμα ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι δεν δεσμεύεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, διότι, δήθεν, δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay, καθώς “το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει νομολογήσει, σε πολλές περιπτώσεις, ότι το Δίκαιο της Θάλασσας κατά την Συνθήκη του Montego Bay, επειδή έχει γίνει αποδεκτό, μέσω προσχωρήσεως, από μέγιστο αριθμό κρατών, παράγει πλέον “γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου”. Ήτοι κανόνες που δεσμεύουν τους πάντες, ακόμη και κράτη, τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή”. Άρα “οφείλουμε όλοι ν’ αναρωτηθούμε τι προηγούμενο θα εδημιουργείτο διεθνώς, αν ανεχόμαστε τέτοιες αυθαίρετες ερμηνείες από την Τουρκία ως προς τις διατάξεις περί οριοθέτησης της ΑΟΖ. Πως θα μπορούσαμε ν’ αντιταχθούμε, και μάλιστα με κυρώσεις, σε τέτοιες συμπεριφορές άλλων κρατών, αν θ’ ανεχόμασταν, χωρίς κυρώσεις, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του διεθνούς δικαίου που αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ;”

The greek Prime Minister Alexis Tsipras visits the President of Democracy Prokopis Pavlopoulos, at the Presidential Mansion, in Athens, on Jan. 26, 2018 / Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, 26 Ιανουαρίου, 2018

Παρότι ο σφόδρα συριζαίος Παυλόπουλος κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον Τσίπρα (προκαλώντας εκνευρισμό στους πολίτες με κοινή λογική), επειδή έχουν προηγηθεί απίστευτα εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου χρήματος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην διάρκεια της μεταπολίτευσης, ο Σύριζα θα βρίσκει αφορμές για να χλευάζει τους αντιπάλους του, όπως η απίστευτη φωτογραφική διακήρυξη για την αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ που διάβασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Εξεταστική Επιτροπή.

Πρόκειται για το ακίνητο που είχε αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ, αγοράστηκε με 11-12 εκατ. ευρώ και για να το τελειώσουν έφτασαν τα 18.810.000 ευρώ. Οι προδιαγραφές του κτηρίου που θα αγόραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ έπρεπε να είναι:

  • Απόσταση 300-400 μέτρα από το υπουργείο Υγείας.

  • Να είναι αυτοτελές κτήριο.

  • Να μην είναι στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης.

  • Να έχει ωφέλιμη επιφάνεια 1.600 τ.μ. – 1.800 τ.μ. που να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

  • Να έχει βοηθητικούς χώρους 500 τ.μ.

  • Να έχει 60 υπόγειες θέσεις στάθμευσης γραμμένες στο συμβόλαιο.

  • Να διαθέτει υπερυψωμένα δάπεδα ελάχιστου ύψους 15 cm και ψευδοροφές ελάχιστου ύψους 40 cm.

“Είναι σαν να λέμε ‘αγαπητέ μου Σάκη, το κτήριό σου στο αγοράζω’”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο…

Μόνο φωτογραφία του πωλητή δεν έβαλαν οι μπαγάσηδες…

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις