Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών στο Νέο Όλβιο

Εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις, για την ύπαρξη ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως επίσης οι τοπικές αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Πολύ μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν ακόμα μέχρι και το μεσημέρι στο χώρο όπου ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης συνέχιζαν το συντονισμένο έργο τους ώστε να εξαλειφθεί και ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της Sunlight πήγαν κανονικά στη δουλειά τους, ενώ όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας, για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών οπότε και θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην μονάδα παραγωγής που καταστράφηκε οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά.

Το τελευταίο επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους, τόσο ο δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, όσο και ο μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμονας σε δηλώσεις που έκαναν κατά την έξοδο τους από την εταιρεία, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της οποίας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί.

Ο κ. Μίχογλου, εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι περιμένουν τις τελικές μετρήσεις για να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις. Τόνισε, ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και σημείωσε ότι ήδη πραγματογνώμονες ξεκίνησαν ελέγχους και μέσα σε τρεις μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής. Ο κ. Μίχογλου, υπογράμμισε, ακόμα, ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν τα στελέχη της εταιρείας, η φωτιά ξέσπασε, είτε από κάποιο βραχυκύκλωμα, είτε από κάποιο σπινθήρα κατά την ώρα παραγωγής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη Sunlight, εργάζονται σήμερα 700 άτομα εκ των οποίων τα 400 απασχολούνταν στη μονάδα παραγωγής που καταστράφηκε.

πηγή πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις