Οι δικοί μας και οι δικοί τους … τραμπούκοι! Ή όταν οι Καρανίκες γράφουν ανακοινώσεις

Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν αγανακτισμένοι πολίτες αλλά ακροδεξιοί. Πίσω από αυτή την τοποθέτηση η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούν να αποσιωπήσουν τις μεγάλες ιστορικές τους ευθύνες για τα φαινόμενα βία. Από τους αγανακτισμένους στις πλατείες, στον Ρουβίκωνα και στην ωμή βία στην Θεσσαλονίκη. Ήταν στόχος, έγινε πράξη: Η Αριστερά είναι στην κυβέρνηση.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα γιαούρτια σε βάρος υπουργών του ΠΑΣΟΚ μετά το πρώτο μνημόνιο; Κατά τον κ. Τσίπρα υπάρχει μία … διαφορά: Εκείνοι ήταν απλά αγανακτισμένοι πολίτες που ήθελαν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα μνημόνια. Ενώ αυτοί που κτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη είναι μόνο ακροδεξιοί. Με βάση αυτή την συλλογιστική να υποθέσουμε ότι αν ο Γιάννης Μπουτάρης έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού το 2012, αυτό θα ήταν απολύτως δικαιολογημένο, καθώς ήταν στην φούντωση του το κίνημα των αγανακτισμένων. Μπορούμε, επίσης, να υποθέσουμε ότι αν οι επιτιθέμενοι δεν ήσαν ακροδεξιοί αλλά ακροαριστεροί, δεν θα υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα! Να μας συγχωρούν εκεί στο Μαξίμου για τα άλματα λογικής στα οποία συμμετέχουμε, αλλά ας μην αφήσουν άλλη φορά τους Καρανίκες να βγάλουν ανακοίνωση. Τουλάχιστον για τόσο σοβαρά θέματα.

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν καταγγέλλει ανοικτά την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δίνει ιδεολογικό πρόσημο και στην βία! Για τους κυβερνητικούς φωστήρες υπάρχει Δεξιά και Αριστερά βία και μέσα απ’ αυτόν τον διαχωρισμό προκρίνουν – σαφώς- την Αριστερή βία! Ότι υπάρχουν Δεξιοί και Αριστεροί τραμπούκοι, αυτό είναι γεγονός. Εδώ η ενδοοικογενειακή βία είναι μία πραγματικότητα και θα έλειπαν τέτοια φαινόμενα από την πολιτική ζωή; Μία κυβέρνηση, όμως, που θέλει να είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων οφείλει να προστατεύσει όλους τους Έλληνες έναντι εκείνων που παρανομούν. Κι όσοι ασκούν βία παρανομούν. Αλλά δεν θέλουν αυτό, δεν τους ενδιαφέρει να είναι μία κανονική κυβέρνηση μιας κανονικής χώρας.

Τρέφονται από την βία, από την ένταση. Γι αυτούς ο Ρουβίκωνας δεν ασκεί βία. Κάνει μόνο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με όπλα βαριοπούλες και σφυριά. Αυτοί είναι οι «καλοί τραμπούκοι». Οι άλλοι οι «κακοί τραμπούκοι».

Παρακολουθώντας κανείς την συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απογοήτευσή του. Και να διαπιστώσει ότι η βία έχει περάσει περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε στην κοινωνία μας. Οι πολλοί σπόροι ρίχτηκαν στην εποχή των αγανακτισμένων κι έχουν πιάσει ρίζες! Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κρύψει το Μαξίμου. Την συμμετοχή του σε ένα παιγνίδι των άκρων που έχει τραυματίσει σοβαρά την ίδια την Δημοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν καταδικάζει ως φαινόμενο την βία. Μα τι λέμε! Εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας δεν επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θύμα τρομοκρατικής ενέργειας…

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις