Αποκάλυψη! Το παρασκήνιο της συνάντησης Καμμένου – Λαζαρίδη πριν την ανεξαρτητοποιήση

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σαν βόμβα έσκασε το μεσημέρι της Τρίτης, η είδησης της απόφασης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, να ανεξαρτητοποιηθεί. Η επίσημη συνέχεια και οι αντιδράσεις ΑΝΕΛ και Μαξίμου είναι γνωστές.
Εκείνο, όμως, που δεν ήταν γνωστό και έρχεται τώρα στο φως, μετά από δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι το παρασκήνιο της συνάντησης του κ. Λαζαρίδη με τον Πάνο Καμμένο που κράτησε ώρες αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λαζαρίδης είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση του στον κ. Καμμένο, ο οποίος τον κάλεσε να συζητήσουν προκειμένου να τον μεταπείσει. Ο Θεσσαλονικιός πολιτικός, ως ελάχιστο ζήτησε τη δέσμευση του κ. Καμμένου και της κυβέρνησης , ότι η συμφωνία με τα Σκόπια θα έρθει στη βουλή να επικυρωθεί με 180 ψήφους.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε, και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες επικοινώνησε με τον κ. Τζανακόπουλο και τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο για τις εξελίξεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος μάλιστα το πρωί της Τρίτης έκανε έμμεση αναφορά στην ψήφιση της συμφωνίας με 180.

Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, ενω ο κ. Λαζαρίδης φαίνεται να μεταπείστηκε να μην ανεξαρτητοποιηθεί, ωστόσο σήμερα προχώρησε στην απόφαση του. Για το λόγο αυτό, έχουν εξαγριωθεί μαζί του ΑΝΕΛ και Μαξίμου και για αυτό κάνουν λόγο για εκβιασμούς και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση ωστόσο του βουλευτή της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ήταν η συμφωνία της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων. Μάλιστα ο ίδιος σε επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Έλαβα αυτή την έντιμη απόφαση με καθαρή την συνείδηση μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας».

Η απόφαση αυτή του κ. Λαζαρίδη έφερε ένταση στους ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να ζητάει από το βουλευτή να παραδώσει την έδρα του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά : «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις