Αποκαλυψη Πρόεδρε, οδηγούμαστε ταχύτατα στο 4%. Πρέπει να πάμε επειγόντως σε εκλογές!

Hταν ένα αγωνιώδες τηλεφώνημα αυτό που δέχθηκε ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο, από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

-Πρόεδρε, οδηγούμαστε ταχύτατα στο 4%. Πρέπει να πάμε επειγόντως σε εκλογές…Το Σκοπιανό προκαλεί πανωλεθρία στο κόμμα…

Ο υπουργός έχοντας μπροστά του τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις διαπιστώνει ότι τα ποσοστά του Σύριζα καταρρέουν.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Σύριζα βρίσκεται στο 9% ενώ ο μέχρι πρότινος αλώβητος πρωθυπουργός γίνεται όλο και πιο συχνά αντικείμενο ύβρεων του κόσμου.Ο Τσίπρας στη διάρκεια της επικοινωνίας ζήτησε από τον Βερναρδάκη να βρεθεί από κοινού με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία φόρμουλα που να δικαιολογεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αμεσα. Ει δυνατόν και εντός του Ιουλίου. Ο Βερναρδάκης επικοινώνησε ήδη με τον Προκόπη Παυλόπουλο γι΄αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού ακόμη και ο Ιβαν Σαββίδης τηλεφώνησε έκδηλα εκνευρισμένος στον Τσίπρα για να του πει:

-Πρόεδρε, τι είναι αυτή η συμφωνία που υπέγραψες; Πως είναι δυνατόν να έκανες αυτό το χαρακίρι; Θα κάνεις μια ώρα νωρίτερα πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Εγώ τα μαζεύω και φεύγω. Ξέχνα με…Δεν μπορώ να συγκρατήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι είναι οργισμένοι με την συμφωνία. Θα στραφούν εναντίον μου…Και σαν να μην έφταναν  όλα αυτά έρχεται και ο Δημήτρης Καμμένος να πετάξει μια καλοχτενισμένη βόμβα: «Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Καμμένος. Οι άχαστοι συγκυβερνήτες έχουν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνησή τους για να μην υπογράψουν τη συμφωνία των Σκοπίων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε:

«Την Τετάρτη αναμένουμε από την Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας – Αυστραλίας μία τεκμηρίωση ιστορικών, που μου την έστειλε ο Πρόεδρος κ. Μιχαλόπουλος, βάση της οποίας, η σύμβαση μπορεί να κηρυχθεί άκυρη διότι πρέπει να κηρυχθεί πρώτα άκυρη η Σύμβαση του Βουκουρεστίου για να υπογραφεί αυτή που υπέγραψαν στις Πρέσπες. Θα έχουν πλήρη νομική και ιστορική τεκμηρίωση. Το λέω για να καταλάβουμε ότι δίνεται ένας αγώνας, δεν είπα τυχαία ότι δεν έχει ισχύ η υπογραφή του κ. Κοτζιά, διότι η κυβέρνηση μας έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην την κυρώσει στην Ελλάδα και εσείς κάνετε τσάμπα δουλειά κ. Ζάεφ».

Την ίδια ώρα, σημειώνεται ότι νομικοί ετοιμάζουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό, ζητώντας ταυτόχρονα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, απαιτείται η συγκατάθεση του ελληνικού λαού.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις