Ουτε ενα σεντ κουρεμα Οι Κρατιστές το Γλεντάνε

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με μια πεπετζίδικη λύση, αλά Μέρκελ, οι εταίροι δανειστές υποδύθηκαν την στρουθοκάμηλο. Πιάνουμε την κοιλιά μας από τα γέλια εξαιτίας της λύσης για το χρέος που βρήκαν τις μικρές ώρες της νύχτας οι οξυδερκείς υπουργοί των Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή μια τελευταία δόση ύψους 15 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσει ένα “μαξιλάρι” ρευστότητας 24,1 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

“Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα”, ξεκαθάρισε ο Σεντένο μετά τη λήξη μιας μαραθώνιας συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο στην οποία βρέθηκε η χρυσή τομή για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον Σεντένο, το “μαξιλάρι” ρευστότητας θα καλύψει όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τους επόμενους 22 μήνες. Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι. Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αποφάσισαν την επιμήκυνση της μέσης ωρίμανσης των δανείων του EFSF μόλις κατά 10 χρόνια καθώς και την παράταση της περιόδου χάριτος κατά 10 χρόνια. Oύτε ένα σεντ κούρεμα.


Ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους αξιόπιστο και άμεσα διαθέσιμο.

Το πόσο αξιόπιστο είναι το πακέτο θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα η Μαφία των Κρατιστών των Βρυξελλών. Ολο αυτό το σαρδανάπαλο ιερατείο που υποκρίνεται άγνοια για το τι σημαίνει να έχεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα. Για μας πολύ πιο ουσιαστική από αυτό το στημένο πανυγηράκι αισιοδοξίας είναι η πρωτοβουλίατης Δράσης που ακολουθεί:

Το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας είναι ένα ανοικτό forum υπέρ της επιχειρηματικής ελευθερίας, το οποίο θα αναπτύξει διαδραστικές πρωτοβουλίες με πυρήνα τον ιστότοπο www.freebusiness.gr ο οποίος είναι ήδη ενεργός.

Το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας, μέσω του www.freebusiness.gr παρέχει μια ανοικτή πύλη, μια ελεύθερη πρόσβαση, στον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον παραγωγό να συμβάλει με τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις αντιξοότητες, τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στην ανάδειξη των μεγάλων ή μικρών προβλημάτων.

Θέλουμε μ’ αυτόν τον άμεσο, γρήγορο και αδιαμεσολάβητο τρόπο να συλλέξουμε από τους συμπολίτες μας τα απίθανα και απίστευτα εμπόδια με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ως επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή έμποροι. Επιδιώκουμε να τα αναδείξουμε και τα καταστήσουμε μέρος της πολιτικής ατζέντας των επόμενων μηνών, για να διαμορφώσουμε το περιβάλλον, κάποια από αυτά, να αντιμετωπιστούν.

Το πρώτο βήμα, για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, είναι οι πολίτες να τα στείλουν στο www.freebusiness.gr. Να μεταφέρουν μέσα από τον ιστότοπο την εμπειρία τους. Να αποφασίσουν και να τολμήσουν, να γράψουν στην ειδική φόρμα που υπάρχει στο www.freebusiness.gr, επώνυμα ή ανώνυμα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, τα εμπόδια που τους ταλαιπωρούν. Περιγράφοντας γεγονότα και καταστάσεις, παραθέτοντας στοιχεία, αναρτώντας έγγραφα, τεκμήρια και σχετικό υλικό.

Στο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας με σεβασμό στη βούληση του καθενός, τηρώντας αυστηρούς κανόνες και διαδικασίες, με τη συγκατάθεση τους, θα μελετάται και θα αξιολογείται το υλικό που συγκεντρώνεται. Με τη σύμφωνη γνώμη τους, θα αξιοποιούνται τα στοιχεία για τις Έρευνες και τους Φακέλους που θα εκπονεί το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας. Στόχος είναι η ουσία, να άρουμε κάποια εμπόδια.

Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται, τη δική σας συμμετοχή. Τη δική σας δράση.

Γράψτε τις εμπειρίες σας. Γράψτε για τα εμπόδια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Μοιραστείτε πληροφορίες, στοιχεία, τεκμήρια.
Μιλήστε και εσείς για το www.freebusiness.gr. Διαδώστε το. Ακολουθήστε στο facebook την αντίστοιχη σελίδα.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις