Σκάνδαλο Folli Follie: Κυβερνητικοί νταραβεριτζήδες προσπάθησαν να «βγάλουν λάδι» τον Κουτσολιούτσο;

Καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογούνται στη διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου της Folli Follie.

H υπόθεση διερευνάται ήδη από τους αρμόδιους εισαγγελείς μετά την έγκληση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Εισαγγελία Εφετών.

Η διοίκηση της εταιρείας θα κληθεί πλέον από τους ανακριτές να καταθέσει για μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις οι οποίες έχουν διαπιστωθεί και περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα διερευνώνται οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών και ειδικότερα η ολιγωρία που επέδειξαν όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι υπόλογη γιατί επί εβδομάδες παρακολουθούσε την πτωτική πορεία της μετοχής και αντί να σταματήσει τη διαπραγμάτευση έδωσε πολύτιμο χρόνο σε επενδυτικές και χρηματιστηριακές εταιρείες που συνδέονται με την οικογένεια Κουτσολιούτσου να ξεφορτώσουν εκατομμύρια κομμάτια στήνοντας παράλληλα και αγοραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα παράγωγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει σχέση με πολιτικές πιέσεις που δέχτηκε από ένα ισχυρό λόμπι που συνδέεται με γνωστό κυβερνητικό παράγοντα το οποίο είχε αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης και την προστασία των συμφερόντων της Folli Follie, αδιαφορώντας για τις δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους και το δημόσιο συμφέρον.

Το σκάνδαλο αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνες πολιτικές παρενέργειες εξαιτίας της εμπλοκής ισχυρού κυβερνητικού παράγοντα που επιστρατεύτηκε όταν άρχισε η καταιγίδα αποκαλύψεων για τη Folli Follie.

Πόρισμα – φωτιά στον Εισαγγελέα Εφετών

Με καθυστέρηση εβδομάδων και μετά τη θύελλα που ξέσπασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε έγκληση για τη Folli Follie, διαβιβάζοντας το σχετικό πόρισμα στον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος με τη σειρά του θα αναθέσει την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή.

Η έγκληση συνιστά βαρύτερη παραπομπή από την αποστολή πληροφοριακού σημειώματος στον οικονομικό εισαγγελέα.

Με την κίνηση αυτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δέχεται εκ των προτέρων ότι η διοίκηση της Folli Follie διέπραξε βαρύτατα αδικήματα που δεν περιορίζονται αποκλειστικά στη χρηματιστηριακή απάτη.

Ανύπαρκτες καταθέσεις

Στο πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περιλαμβάνονται στοιχεία για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εμφάνιζε στις καταστάσεις ανύπαρκτες τραπεζικές καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς διερευνούν επίσης την μήνυση που υπέβαλε κατά της διοίκησης της Folli Follie η Ένωση Μετόχων, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα συμφέροντα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομετόχων, οι οποίοι έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φούσκας.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις