ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Άλλη μια ταπείνωση για την ταλαιπωρημένη χώρα μας. Οι θύτες δεν βρίσκονται εκτός Ελλάδας αλλά εντός. Και πολύ κοντά μας κιόλας. Στην πλατεία Συντάγματος.

Η Μέρκελ διέταξε και ο Τσίπρας ακολουθεί με το γνωστό «yes, sir» αφού οι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι η Γερμανία σκοπεύει να επιταχύνει τον «επαναπατρισμό» προσφύγων και μεταναστών που θα εντοπίζονται από τούδε και στο εξής στο έδαφος της χώρας σε Ελλάδα και Ισπανία, μετά τη συμφωνία που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής…

Ναι καλά διαβάσατε. Ο Τσίπρας συμφώνησε να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες της Γερμανίας πέρα από αυτούς που ήδη βρίσκονται εντός συνόρων.

Ειδικότερα, μέσα σε επτά μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό τους σε γερμανικό έδαφος ή στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, όλοι όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα ERURODAC.


Στο πανευρωπαϊκό σύστημα σύγκρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών άνω των 14 ετών, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013.
Μέχρι σήμερα μόλις το 15% των προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται στη Γερμανία επιστρέφουν στις πρώτες χώρες που καταγράφηκαν και η Άνγκελα Μέρκελ με τις συμφωνίες τη, σκοπεύει να ανεβάσει κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό. Από την επιτυχία αυτού του σχεδίου θα εξαρτηθεί το πολιτικό της μέλλον, καθώς το αδελφό κόμμα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις στον χώρο Σένγκεν. Με πιθανό σενάριο την προκήρυξη νέων εκλογών και πιθανότερο το πολιτικό τέλος της Καγκελάριου Μέρκελ.

Βλέπετε στη Γερμανία, κοιτούν πρώτα το συμφέρον της χώρας τους και όχι να ικανοποιήσουν τους άλλους εις βάρος των ιδίων.

Για να πετύχει τους σκοπούς της, η Μέρκελ πέταξε και ένα… τυράκι για τα μάτια του κόσμου αφού έτσι κι αλλιώς η χώρα είναι υποχρεωμένη στη Γερμανία για δεκαετίες.

Η Ισπανία θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση. Η Βουλγαρία άνδρες και γυναίκες της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας που θα συμβάλουν στην προστασία των συνόρων. Η Κροατία και η Σλοβακία έναν συνδυασμό χρηματοδότησης και παροχής ανθρωπίνου δυναμικού. Η Ελλάδα από την άλλη φαίνεται να έλαβε έξι ακόμα μήνες παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα.


Η Ιταλία αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Γερμανία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών και το ίδιο υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις