«Απόβαση» Τούρκων στην Αθήνα – Αγοράζουν «μπιρ παρά» τα σπίτια!

Με επίκεντρο την Αθήνα, οι Τούρκοι αναδεικνύονται η πλέον ανερχόμενη ξένη εθνικότητα που αγοράζει αυτή την περίοδο ακίνητα στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που φαίνεται να πληθαίνουν και οι επιχειρηματίες από τη γείτονα που αποφασίζουν να ανοίξουν εταιρείες στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και ενώ μέχρι πρότινος οι περισσότερες αγοραπωλησίες αφορούσαν μεγάλα ακίνητα, στο πλαίσιο του προγράμ­ματος Χρυσή Βίζα για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών με αγορές ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ, το τελευταίο διάστημα, από τις αρχές του 2018, φαίνεται ότι αυξάνεται η ζήτηση για περισσότερα και μικρότερα ακίνητα, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας από τα νότια -κυρίως- προάστια λόγω της ανόδου των τιμών στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Πέραν του κλάδου των ακινήτων, κινητικότητα παρατηρείται και από αρκετές τουρκικές επιχειρήσεις που ζητούν να αποκτήσουν εταιρική υπόσταση στην Ελλάδα προκειμένου να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους με την υπόλοιπη Ευρώπη, δεδομένων των περιορισμών που υφίστανται στη γείτονα, π.χ. στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών πληρωμών.

«Η τάση είναι αυξητική», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν σύμβουλοι που συνδράμουν το τελευταίο διάστημα τους Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της εστίασης, της παροχής μεσιτικών υπηρεσιών κ.τ.λ.

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις