ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΠΡΕΒΕΖΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΕ… ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟ.

Μαύρο στον Τσίπρα! Αυτό είναι πλέον το σύνθημα που κυριαρχεί στα χείλη των Ελλήνων, εν’ όψει των εκλογών. Είτε οι κάλπες ανοίξουν νωρίτερα, είτε στην ώρα τους, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η πολιτική εξαφάνιση του πιο αναξιόπιστου πρωθυπουργού που πέρασε ποτέ από τη χώρα.

Μετά την προδοτική συμφωνία με τα Σκόπια, άνοιξε η όρεξη και των Αλβανών, οι οποίοι διεκδικούν εδαφικά κομμάτια της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ξεκίνησε δειλά – δειλά να φαντάζεται ότι το σχέδιο του για τη… Μεγάλη Αλβανία, είναι έτοιμο να λάβει σάρκα και οστά.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Αλβανία «θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με ένα νέο έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας» μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν προαναγγέλλει αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας».

Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση και αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, είχε προαναγγείλει λύση και του Αλβανικού, δείχνοντας μάλιστα πως βιάζεται να κλείσει και αυτό το μέτωπο.
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πώς «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» προσθέτοντας με έμφαση πως: «πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές».
«Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια» είχε πει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας στη συνέχεια ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.

Αγκαλιές… θέλει ο Ράμα

«Όπως ξέρετε, αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία διαδικασία επίλυσης προβλημάτων μεταξύ μας, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα όποια προβλήματα όχι μόνο για να τα λύσουμε, αλλά για να μετατρέψουμε τη λύση σε νέο επίπεδο συνεργασίας και σύμπραξης» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και προσθέτει: «Είναι πολύ φυσικό και με κάποιο τρόπο μέσω της επίλυσης να φτάσουμε το επίπεδο των νορμάλ ανθρώπων, των μέσων πολιτών που έχουν ήδη ξεπεράσει το παρελθόν τους και έχουν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο».

Οι αγκαλιές αυτές, για τις οποίες μιλά ο Ράμα, είναι ακριβώς τα ύπουλα σχέδια του για τη… Μεγάλη Αλβανία που προαναφέραμε.

Με παράδειγμα το… Σκοπιανό

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στις δύο χώρες για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε: «Ασφαλώς οι δύο ηγέτες αντιμετωπίζουν αντιδράσεις, αλλά συγχρόνως οι αντιδράσεις δείχνουν ότι αυτή υπήρξε μια πολύ θαρραλέα απόφαση που θα αποβεί σε όφελος και της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και των Βαλκανίων».

Διεκδικούν περιοχές μέχρι την Πρέβεζα

Οι Αλβανοί που ήρθαν στην Ελλάδα και έφαγαν ψωμί από τους Έλληνες, θέλουν τώρα να τους πάρουν και τα σπίτια.

Ο Έντι Ράμα οραματίζεται τη «Μεγάλη Αλβανία», μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η μισή δυτική Ελλάδα, από την Καστοριά, έως την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

Στο χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» παρουσιάζονται επίσης εδάφη των Σκοπίων, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, και βέβαια ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, ως «αλύτρωτες» αλβανικές περιοχές.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις