ΕΚΤΑΚΤΟ Πάνε να κάψουν τον Τσίπρα όπως τον Καραμανλή.. Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αθήνας

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ΣΟΚ! Πάνε να “κάψουν” τον Τσίπρα όπως τον Καραμανλή, τον εργατικό, με τον εμπρησμό της Ηλείας.

Ηδη η θρυλική Κινέτα έχει παραδοθεί στις φλόγες με τους Κοτζιά και Κατρούγκαλο να κάνουν με τις ανοησίες τους ακόμη πιο ασφυκτική την κατάσταση. Ο Καπνός από την πυρκαγιά της Κινέτας σκέπασε την Αθήνα η οποία σκοτείνιασε.

Το καλοκαίρι του 2007, η Ελλάδα θα βιώσει μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της ιστορίας της. Το καλοκαίρι εκείνο θα μείνει στην ιστορία ως «το καλοκαίρι που κάηκε η χώρα». Συνολικά 63 άνθρωποι θα βρουν τραγικό θάνατο, 27 εκ των οποίων στη στροφή του δρόμου στο χωριό Αρτέμιδα της Ηλείας, όπου θα εγκλωβιστούν, θα τους φτάσουν οι φλόγες και θα τους κάψουν ζωντανούς.Περίπου 1.500 σπίτια θα καούν ολοσχερώς και περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι. Σχεδόν 4,5 εκατ. ελαιόδεντρα θα γίνουν στάχτη και μαζί τους περισσότερα από 60.000 ζωντανά.

Το συνολικό κόστος της καταστροφής θα αποτιμηθεί σε περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Ο νομός Ηλείας θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας των περισσότερο πληγέντων νομών και θα ακολουθήσουν οι Αττική (φωτιές Πάρνηθας και Υμηττού), Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία, Εύβοια.

Η κυβέρνηση Καραμανλή βρίσκεται σε αδιέξοδο. Την επόμενη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας στην Ηλεία, στις 25 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός προβαίνει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, κηρύσσοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα ανακοινώνει τα πρώτα μέτρα ανακούφισης και την ίδρυση του Ταμείου Αρωγής που θα μείνει γνωστό στη συνέχεια ως Ταμείο Μολυβιάτη-γύρευε ποιοι τα φάγανε!

Στο μεταξύ έχει σημάνει συναγερμός στις Υπηρεσίας Ασφαλαίας της χώρας καθώς μια επανάληψη του 2007 θα ήτο καταστροφική.

ΕΙΚΟΝΕΣ SOOC>

Smoke above the city of Athens during a wildfire in Kineta, Attica, on July 23, 2018. / Καπνός πάνω απο την πόλη της Αθήνας κατά την διάρκεια πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, 23 Ιουλίου 2018.

 

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις