Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές και τρικάκια στο υπ. Εξωτερικών

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Καταδρομική επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 18:30, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Περίπου δέκα μέλη του «Ρουβίκωνα», έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πέταξαν κόκκινες μπογιές και τρικάκια με μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης κατά του κτιρίου, που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο εξετάζεται.

Όπως αναφέρει ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε για τους κατοίκους του χωριού Khan al-Ahmar’s έξω από την Ιερουσαλήμ, ενώ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στην ανάρτησή του, η αναρχική ομάδα κατηγορεί το ελληνικό κράτος ότι έχει συνάψει συμμαχία με το Ισραηλινό στην ανατολική Μεσόγειο, «με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ανάμεσα στους στόχους της είναι η κυριαρχία του Ισραήλ ως περιφερειακή υπερδύναμη στην περιοχή σε άξονα τόσο με το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου όσο και (τι ειρωνία) με την αιματοβαμμένη Ισλαμική θεοκρατία της Σ. Αραβίας».

«Ας κάνουν ότι θέλουν με τα πετρέλαια, ας λύσουν όπως θέλουν τις διαφορές τους με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό ή την περιφερειακή υπερδύναμη του Ιράν. Δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ενδιαφερθούμε αν όλα αυτά δεν ήταν η συσκευασία για την αιματοχυσία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μαζών σε όλη την Ανατολική μεσόγειο και τη μέση ανατολή. Έλληνες και Τούρκοι αύριο, Κούρδοι και άραβες σήμερα, παλαιστίνιοι εδώ και 70 χρόνια. Δεν είμαστε «φιλάνθρωποι», ειμαστε διεθνιστές και ως τέτοιοι θα υπερασπίσουμε τους «δικούς μας», τους ανθρώπους της τάξης μας όπου γης, ξέροντας ότι έτσι προστατεύουμε και τους εαυτούς μας. Αν εμείς σήμερα είμαστε σε καλύτερη θέση απο τους Παλαιστίνιους αυτό είναι αποτέλεσμα συγκυριών», αναφέρουν.

«Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Ο Κοτζιάς, ο κάθε Κοτζιάς, γίνεται συνυπεύθυνος με τον κάθε Νεντανιάχου. Στο όνομα του καθεστωτικού ρεαλισμού χτίζει συμμαχίες με τους ομοίους του. Στο όνομα του ρεαλισμού του κοινωνικού αγώνα τις πολεμάμε υπερασπίζοντας του ομοίους μας», προσθέτουν στο κείμενό τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5:15 τα ξημερώματα, οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στην εφορία Ψυχικού.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες του κτιρίου και πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη.

Στη συνέχεια ανήρτησαν βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου διακρίνονται μέλη του Ρουβίκωνα, φορώντας κράνη και με βαριοπούλες στο χέρι να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο, να συνεννοούνται και να προχωρούν σε συντονισμένη επίθεση.

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις