Στα «σκουπίδια» ακόμα ένα αφήγημα Τσίπρα: «Άνθρακες» οι λίστες μεγαλοκαταθετών εξωτερικού

Tέλος στις προσδοκίες για την είσπραξη σημαντικού ύψους εσόδων από τους φορολογικούς ελέγχους χιλιάδων Ελλήνων μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού που περιλαμβάνονται στις λίστες «Λανγκάρντ», «Μπόργιανς» και «εμβασμάτων εξωτερικού» μπαίνει εξαιτίας των σημαντικών καθυστερήσεων στην έναρξη και την πρόοδο των ελέγχων τις οποίες προκάλεσαν οι ατέρμονες «μνημονιακές» αναδιαρθρώσεις των φοροελεγκτικών μηχανισμών καθώς και εξαιτίας των αθρόων παραγραφών χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων με βάση αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από στοιχεία-σοκ που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή αποκαλύπτεται ότι, εξαιτίας σημαντικών καθυστερήσεων στη διενέργεια των ελέγχων στις 3 αυτές λίστες, οι υποθέσεις μεγαλοκαταθετών που κατέστη δυνατό να ελεγχθούν κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 μέχρι και το τέλος Μαρτίου 2018 δεν υπερβαίνουν το 6% του συνόλου των 38.000 ελεγκτέων υποθέσεων.

Όπως γράφει το money-money.gr τα έσοδα που τελικά εισπράχθηκαν ήταν απελπιστικά πενιχρά, καθώς ανήλθαν μόλις σε 114,4 εκατ. ευρώ!


Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή επιβεβαιώνουν εξάλλου ότι, εξαιτίας του … μπαράζ παραγραφών που έλαβε χώρα το 2017, ελάχιστοι έλεγχοι φορολογικών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις λίστες αυτές είναι πλέον δυνατό να διενεργηθούν και από δω και στο εξής τα έσοδα που θα βεβαιώνονται και θα εισπράττονται από τους όποιους ελέγχους ολοκληρώνονται επί των υποθέσεων αυτών θα είναι αμελητέα.

Πηγή πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις