ΕΚΤΑΚΤΟ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΣΚΑ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρωθυπουργός είχε  συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει αύριο Σάββατο.

Την ίδια στιγμή κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι η εκ νέου παραίτηση του κ. Τόσκα είναι «μια κίνηση πολιτικής αξιοπρέπειας» και αυτή την φορά έγινε αποδεκτή.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τόσκας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο του ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

«Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Μόλις έσκασε η είδηση για την παραίτηση Τόσκα το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» έσπασε στην κυριολεξία από κλήσεις των πολιτών που έλεγαν να παραιτηθούν όλοι όχι μόνο ο Τόσκας. Να παραιτηθούν και να πάνε στο διάολο έλεγαν χαρακτηριστικά και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής επειδή είναι ανίκανοι και άχρηστοι και δεν κατάφεραν να σώσουν τους ανθρώπους στο Μάτι που κάηκαν σαν τα ποντίκια από λάθους χειρισμούς και εκτιμήσεις. Για τον Τσίπρα δεν το συζητάμε καν τι έλεγαν. Θα μας ρίξουν από την πλατφόρμα του διαδικτύου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ο Τσίπρας προσπαθεί να ηρεμήσει την οργή των πολιτών – κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις – με αναγκαστικές παραιτήσεις. Πιέζει και για παραιτήσεις Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής. Παραιτήσου και συ ρε πολιτικό ρεμάλι. Δεν αποκλείεται μέσα στον Αύγουστο να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με ντόμινο παραιτήσεων.

Τσίπρας: Ο στρατηγός δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης
«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», γράφει ο κ. Τσίπρας

Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα.

ΝΔ: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Θεοδωράκης: Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες
Μέσω twitter o Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι».

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις