Εν μέσω τουριστικής περιόδου η Ύδρα στο σκοτάδι και η μισή Αττική χωρίς νερό…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση του νησιού, ταλαιπωρούν τους κατοίκους στην Ύδρα. Υπάρχουν αναφορές πως τα προβλήματα ξεκίνησαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, 26.08.2018 όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί.

Ο Δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ανέφερε ότι το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο νησί ξεκίνησε από τις 05:30 το πρωί. Δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το νησί και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ΔΕΗ προκειμένου να αποκατασταθή σύντομα το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη που βύθισε την Ύδρα στο… σκοτάδι, οφείλεται στο δίκτυο διανομής. Και όχι στη διασύνδεση του νησιού.

Τεχνικοί εργάζονται ήδη για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται οχήματα πάνω στο νησί.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή, ενώ άγνωστος παραμείνει και ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.

Αντίστοιχα εκτεταμένα προβλήματα φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν και σε άλλα νησιά και κυρίως στη Μύκονο. Επίσης να μην ξεχνάμε και το πολύωρο μπλακ άουτ εξαιτίας βλάβης στο ΚΥΤ Παλλήνης που άφησε χωρίς ρεύμα τη μισή Αθήνα.

Ταυτόχρονα από το πρωί της Κυριακής πολλά νοικοκυριά στην Αττική έμειναν χωρίς νερό για άγνωστο λόγο. Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε σε ποιες περιοχές υπάρχει διακοπή νερού αλλά όχι γιατί. Μόνο ότι το πρόβλημα είναι… έκτακτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε κάποιες περιοχές η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί έως τις 18:00 ενώ αλλού θα πρέπει να περιμένουν έως τις 23:00 το βράδυ!

Οι περιοχές που δεν έχουν νερό είναι:

– Βουτσινά και Αναστάσεως στο Χολαργό

– Αγίας Τριάδος και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Παλαιό Φάληρο

– Λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη και Πάτμου στα Άσπρα Χώματα στη Νίκαια

– Σωρού και Τριανταφύλλη στο Μαρούσι

– 2ας Μεραρχίας και Αιγαίου στη θέση Κόρμπι στο Κορωπί

– Φαλαισίας και Φανερωμένης στον Ασπρόπυργο

– Θεσσαλονίκης και Αγίας Άννης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις