Με το πρωθυπουργικο αεροσκαφος Στουρνάρας-Τσακαλώτος ΕΚΤΑΚΤΩΣ στην Φρανκφούρτη για προληπτική γραμμή στήριξης!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει έστω και την τελευταία στιγμή πιστοληπτική γραμμή στήριξης καθώς διαπιστώνει ότι τα πάντα καταρρέουν δίπλα του: O πόλεμος ΗΠΑ-Ερντογάν προκαλεί πανικό στις ευρωπαικές τράπεζες την ίδια στιγμή που οι ελληνικές δέχονται μια άγρια επίθεση από τα fund που ξεπουλάνε αβέρτα.

Λέγεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε επειγόντως ραντεβού από τον Γιάννη Στουρνάρα για διαμεσολάβηση Ντράγκι. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να πετάξουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την Φρανκφούρτη οι Τσακαλώτος-Στουρνάρας για έχουν συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της ΕΚΤ. Εάν χρειασθεί θα διακόψει τις διακοπές του και ο Μάριο Ντράγκι-για τον Τσακαλώτο ποιος νοιάζεται;Το Ελληνικό Χρηματιστήριο ανταγωνίζεται σοβαρά το ανέκδοτο Αλβανός τουρίστας στην Ομόνοια που ήρθε τούμπα. Το αρνητικό διεθνές κλίμα, εξαιτίας των τουρκικών κλυδωνισμών και των φόβων για εξάπλωση της κρίσης επί ευρωπαϊκού εδάφους, ασκεί σημαντικές πιέσεις και στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,41% στις 733,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.934,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,87% στις 767,59 μονάδες.

«Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην σύνοδο των πρέσβεων στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της χώρας είναι υγιή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η τουρκική λίρα θα επανέλθει «σε λογικά επίπεδα στο πλαίσιοοικονομικής πραγματικότητας».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «προδοσία» τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων για την οικονομία της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση από την ελεύθερη οικονομία της αγοράς.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις