«Πακέτο»… 2.000 μετανάστες μας στέλνει η Γερμανία Πέφτουν οι υπογραφές Μέρκελ – Τσίπρα

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Δεσμευτική συμφωνία τείνει να γίνει η επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αποδοχής σχετικού αιτήματος της Ανγκελα Μέρκελ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με την εφήμερα «Τα Νέα», αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με την Αθήνα για την επιστροφή 2.000 μεταναστών από την Γερμανία.

Ηδη η Γερμανία υπέγραψε ανάλογη συμφωνία με τους Ισπανούς, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσει συμφωνία και με τη Ρώμη. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης των τριών ηγετών.

Η κυβέρνηση πάντως, στην κριτική που δεχόταν ότι η χώρα αναγκάζεται να δεχτεί επιπλέον μετανάστες την ώρα που ήδη στα νησιά η κατάσταση είναι εκρηκτική, απαντούσε ότι οι ροές από τη βαλκανική οδό προς τη Γερμανία είναι ελάχιστες από την ώρα που οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Παράλληλα σημείωνε ότι με βάση τη συμφωνία, η Αθήνα θα αποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών, αλλά το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχτεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις