Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας Μοράντι (ΒΙΝΤΕΟ)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Συντρίμμια αυτοκινήτων κάτω από τα ερείπια με νεκρούς μέσα αναφέρουν ότι βρίσκουν οι διασώστες που έχουν ήδη προστρέξει στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή πάντως παραμένει άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αλλά οι ιταλικές αρχές φοβούνται ότι υπάρχουν πάρα πολλά θύματα όχι μόνο από τα αυτοκίνητα που ήταν πάνω στη γέφυρα που κατέπεσε αλλά και γιατί κάτω από την οδογέφυρα υπάρχουν εμπορικά κέντρα, οικοδομικές αποθήκες και ορισμένα κτίρια κατοικιών ενώ περνά και η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει Γένοβα με Μιλάνο.

Ήδη πάντως ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας έκανε λόγο για τεράστια τραγωδία.

Βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης. Στις εικόνες διακρίνεται η καταιγίδα που πλήττει τη Γένοβα και η γέφυρα που πέφτει. «Ω, Θεέ μου», ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει την ώρα που το άτομο βιντεοσκοπεί την τρομακτική σκηνή.

Συγκλονιστική μαρτυρία

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μου τρομοκρατημένοι και ξυπόλητοι», λέει ένας οδηγός ΙΧ, που βρέθηκε κοντά στο τμήμα της γέφυρα ς που κατέρρευσε. «Βγήκα απ’ το όχημα κι άκουσα μια βοή. Ο κόσμος έτρεχε προς το μέρος μου. Ήταν τρομακτικό».

Σύμφωνα με πηγές των καραμπινιέρι απομακρύνονται από τα κτίρια κάτω από τη γέφυρα οι κάτοικοι καθώς φοβούνται για περαιτέρω κατάρρευση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς. Τα νοσοκομεία της περιοχής είναι σε ετοιμότητα ενώ οι διασώστες έχουν βγάλει δύο ανθρώπους ζωντανούς από τα ερείπια οι οποίοι με ελικόπτερο της πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο.

Ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζιοβάνι Τότι δήλωσε: «Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την τραγωδία που έπληξε την Γένοβα και έχουμε διαθέσει όλους τους πόρους μας για την παροχή βοήθειας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επέστρεψε επειγόντως στη Ρώμη και δήλωσε ότι: «Ευχαριστώ τους 200 πυροσβέστες και τους διασώστες που εργάζονται για να σώσουν ζωές».

Η πολιτική προστασία βρίσκεται επί ποδός και συντονίζει τις δραστηριότητες όλων των μονάδων.

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις