ΒΟΜΒΑ>Επικίνδυνα τα τούνελ της Τρύπας του Καραμανλή στη Βάρκιζα!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aποκάλυψη-βόμβα! Μετά την φαντασμαγορική κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου στη διάρκεια της οποίας μόλις γλίτωσαν τις ζωές τους οι βλαμμένοι λουόμενοι που δεν μπορούσαν να φαντασθούν το αυτονόητο έχει σημάνει συναγερμός για την Τρύπα του τεμπέλη κρατιστή Καραμανλή στη Βάρκιζα. Πρόκειται για τα 2 γνωστά τούνελ από τα οποία ενίοτε περνάει και ο Τσίπρας καθ΄οδόν για το Σούνιο.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες εξηγούν ότι τα συγκεκριμένα τούνελ είναι έτοιμα να καταρρεύσουν και να καταπλακώσουν τους τυχερούς οξυδερκείς οδηγούς που τα διασχίζουν κορνάροντας με την φακλάνα πεθερά, (παρέα με τα τάπερ της), στο πίσω κάθισμα της κούρσας.

Τα δύο ετοιμόρροπα τούνελ μεταξύ Βάρκιζας και Αγίας Μαρίνας Κορωπίου βρίσκονται στο 31ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου,
Η διάνοιξή τους επέτρεψε την επικοινωνία της Αθήνας με τη νότια ακτής της Αττικής, ενώ το σημείο απέκτησε και μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς εκεί στις 13 Αυγούστου του 1968 ο Αλέκος Παναγούλης προσπάθησε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο. Έκρυψε τα εκρηκτικά στη σήραγγα, η αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη, αλλά το αυτοκίνητο του δικτάτορα είχε περάσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα από το σημείο.
Οι σήραγγες της Αθηνών – Σουνίου αποτελούν ένα επικίνδυνο σημείο της παραλιακής, στο οποίο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εξαιτίας της κλίσης του δρόμου και της χαμηλής ορατότητας στο εσωτερικό τους. Όταν κατασκευάστηκαν όμως αντιμετωπίστηκαν ως ένα έργο τεράστιας σημασίας, με δεδομένο ότι μέχρι τότε, οι περιοχές στα παράλια της Νότιας Αττικής ήταν αποκλεισμένες από την πρωτεύουσα και η σύνδεση γινόταν από τα Μεσόγεια. Το κατασκευαστικό αυτό έργο ήταν το αγαπημένο του πρωθυπουργού Καραμανλή.
Ωστόσο στα εγκαίνια της δεύτερης «Τρύπας» τον Μάρτιο του 1980 δεν παρευρέθηκε, παρότι είχε παρακολουθήσει προσωπικά την διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή της σήραγγας. Η υπόγεια σήραγγα μήκους 7 μέτρων της Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου κατασκευάστηκε μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών ενώ κόστισε στο κράτος 10 εκατομμύρια δραχμές. To νήμα έκοψαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημ. Έργων Αρ. Τσιπλάκος και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Κωβαίος
Οι «τρύπες του Καραμανλή» είναι γνωστές και ως «Λουμπάρδα». Έτσι ονομάζονταν οι σήραγγες ή τα τούνελ που άνοιγαν οι μηχανικοί στα βουνά με ανατινάξεις βράχων.


Στη κυριολεξία λουμπάρδα ήταν το κανόνι κατά τη διάρκεια της ενετικής και τουρκικής κυριαρχίας των ελληνικών εδαφών.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη μέρα ή τη νύχτα που θα καταρρεύουν τα τούνελ και θα καταπλακώσουν τους οξυδερκείς ψηφοφόρους της Ρένας Δούρου…

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις