Καραμανλης-Παυλοπουλος Οι Εγκέφαλοι του Μεγάλου Συνασπισμού

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ακόμη και από το βήμα του Athens Democracy Forum ο πρόεδρος της Δημοκρατίας άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί εμμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Φιλελεύθερους. Αφού κήρυξε την έναρξη των εργασιών υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι για τους δημοκρατικούς θεσμούς και, συνακόλουθα, για τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά, αντιθέτως, πολλαπλασιάζονται, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός, ότι οι νέοι κίνδυνοι υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, «υποδόριοι» και δυσχερώς ανιχνεύσιμοι.Ο κ. Παυλόπουλος επικεντρώθηκε, κατά την ομιλία του, στη διάβρωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας λόγω της επικυριαρχίας του «οικονομικού» επί του «θεσμικού» και των ακραίων εκφάνσεων του νεοφιλελευθερισμού, η οποία εξελίσσεται ως άκρως επικίνδυνος διαβρωτικός μηχανισμός του κανόνα δικαίου, της αρχής της νομιμότητας και, εν τέλει, του κράτους δικαίου, ως κορυφαίας θεσμικής και πολιτικής αντηρίδας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και αναφέρθηκε στους «συμμάχους», που μπορεί να αναζητήσει η έννομη τάξη απέναντι σε όλους αυτούς τους κινδύνους.

Όπως ανέφερε, ένας πρώτος σύμμαχος θα ήταν, και μάλιστα με πολλές δυνατότητες και αντίστοιχες προσδοκίες ο, lato sensu, νομοθέτης. Ξεκινώντας από τον εθνικό νομοθέτη, που διαθέτει την δύναμη παραγωγής δημοκρατικώς νομιμοποιημένων κανόνων δικαίου, με θεσμικό «εγχειρίδιο» τον τυπικό νόμο και την κατ’ εξουσιοδότησή του εκδιδόμενη, από την εκτελεστική εξουσία, κανονιστική διοικητική πράξη. Και φθάνοντας ως τη διεθνή, και πάλι υπό την ευρεία του όρου έννοια, Νομοθετική Εξουσία, εντός της οποίας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις ο νομοθέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και παρατήρησε ότι αυτή η πρώτη «συμμαχία» δεν έχει αποδώσει ως τώρα τα αναμενόμενα.
Οπως αντιλαμβάνεστε με τα παραπάνω έδωσε οδηγίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξει ολοκληρωτικά την Δικαιοσύνη της Κολομβίας των Βαλκανίων. Την ίδια στιγμή καραμανλικό στέλεχος (κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος) έστειλε μήνυμα προς όσους ζητούν επιτακτικά από τον Κώστα Καραμανλή να τοποθετηθεί δημόσια για το ονοματολογικό, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις πιέσεις του κ. Μπαρόζο στην κυβέρνηση Καραμανλή κατά την ατελέσφορη απόπειρα ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου μέσω του «βασικού μετόχου».

Περιέγραψε δε ως ανήμπορη να υλοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες της ΔΕΘ την τωρινή ηγεσία του κόμματος και εξήγησε τους λόγους των καρατομήσεων παλαιών στελεχών της ΝΔ.

«Ήταν ο πρωθυπουργός του “όχι” στο Βουκουρέστι και τι έγινε μετά; Τον “μαύρισαν”…» σημείωσε το στέλεχος του καραμανλικού μπλοκ για το Μακεδονικό, συμπληρώνοντας με νόημα για όσους ζητούν επιτακτικά να βγει ο κ. Καραμανλής και να μιλήσει για το ζήτημα: «Να βγει να πει τι; Μία κίνηση να κάνει ο Καραμανλής και δεν θα μείνουν ούτε οι συγγενείς τους!».

Αναφορικά με την προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου από την κυβέρνηση Καραμανλή, έφερε στο «φως» τις πιέσεις που ασκούνταν από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Ο Μπαρόζο έλεγε τότε στον Καραμανλή: Πάρτε το πίσω αυτό (σ.σ. βασικός μέτοχος)» αφηγήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής.

Τόνισε δε πως ο πρώην πρωθυπουργός ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την εγχώρια διαπλοκή και τότε «τους είχαμε όλους απέναντι». Μάλιστα, επισήμανε πως οι «επόμενοι» από τον κ. Καραμανλή ακκίζονται με τέτοιου είδους συμφέροντα, φέρνοντας ως παράδειγμα διωκόμενο μεγαλοεπιχειρηματία που εκφράζει με κάθε τρόπο τη στήριξη προς την τωρινή ηγεσία της ΝΔ.Σχετικά με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, το εν λόγω στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε ως μη επαρκή την τωρινή ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να εκπληρώσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές λόγω της αντίδρασης που θα προκαλέσει στη βάση του κόμματος.

Τέλος, το ίδιο στέλεχος προέβλεψε πως το πιο πιθανό σενάριο μετά τις επερχόμενες εκλογές είναι ο «μεγάλος συνασπισμός», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αφού το βλέπουν ότι η αριθμητική είναι συγκεκριμένη». «Μετά θα γλείφουν εκεί που έφτυναν σαν το Πακ–Μαν» κατέληξε επικριτικά για το πολωμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί.

Είναι πλέον φανερό πως οι Καραμανλής-Παυλόπουλος προετοιμάζουν τον Μεγάλο Συνασπισμό με επικεφαλής τον πρώτο!

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις