Μόνο Ντροπή προκαλεί η ασέβεια προς τους Νεκρούς

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η εκτέλεση του Κατσίφα ασχέτως της ψυχικής του διαταραχής, ήταν μια στημένη εκτέλεση εμβληματικού χαρακτήρα για να πολώσει και να δημιουργήσει πρόβλημα την δεδομένη χρονική στιγμή.

Του Νίκου Ζάππα

Η κυβέρνηση είτε θέλει, είτε όχι, έχει υποστεί ένα διπλωματικό βατερλώ από τις μεγάλες δυνάμεις. Το να ευτελίζει το θύμα όπως έκανε και στο Μάτι, μόνο δειλία και αδυναμία χαρακτήρα δείχνει και σε καμία περίπτωση δεν τη ξεπλένει από τις εγκληματικές της ευθύνες. Για παράδειγμα, η ελληνική κυβέρνηση φέρει ευθύνη για κάθε έλληνα ανά την επικράτεια όπως και η γαλλική κυβέρνηση, όπου, έχει ευθύνη για τους Γάλλους ακόμα και αν αυτοί βρίσκονται στη μακρινή Πολυνησία…Στα ξένα κέντρα αποφάσεων όπου οι ενέργειες μιας κυβέρνησης μπαίνουν στην αληθινή ζυγαριά χωρίς φανφάρες, όλοι ξέρουν την αλήθεια, και φυσικά, γνωρίζουν πόσο επάξια κέρδισε η Ελληνική Κυβέρνηση το βραβείο της “Χρυσής Κότας” με την οπερέτα στην Αλβανία.
Η διπλωματική σιωπή μετά από τέτοιο τραγικό συμβάν, είναι η λαμπρότερη απόδειξη ήττας. Η ελάχιστη υποχρέωση προς το Λαϊκό αίσθημα τσαλαπατήθηκε στο βωμό της ανόητης συνταγής “Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση” με αποτέλεσμα η κυβέρνηση για δεύτερη φορά να καταλήγει σε ύβρη αντί σε ένδειξη σεβασμού προς το τραγικό συμβάν της απώλειας.
Πέραν κομματικών τοποθετήσεων και αφετηρίας….Είναι χρέος της πολιτείας η απόδοση ενός λεπτού σιγής, έστω, σε έναν τρελό που η πολιτεία επί δεκαετιών αδιαφορίας κατέστησε ως μοιραία φιγούρα για να πεθάνει σήμερα.
Μόνο Ντροπή προκαλεί η ασέβεια προς τους Νεκρούς (Αρχαίο ζήτημα).

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις