Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε η ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Μαρία Ζαφειράκη

Την τελευταία της ανάσα άφησε το πρωί της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου μία από τις αγαπημένες ηθοποιούς του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου, Μαρία Ζαφειράκη. Η ηθοποιός είχε πλήθος συμμετοχών σε ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Έγινε μέλος του ΣΕΗ στις 28 Ιανουσρίου 1956. Δουλέψε παραπάνω από 40 χρόνια στο θέατρο με την πρώτη της εμφάνιση το 1955 στο έργο ΟΘΕΛΛΟΣ του Σαίξπηρ με τον θίασο του Καρούσου που ανέβηκε στο θέατρο ΕΣΠΕΡΟΣ στην Θεσσαλονίκη. Πλούσια ήταν η παρουσία της και στον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έλαβε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα αλλά και σε εκπομπές συνέχειας. Είχε παντρευτεί τον ηθοποιό Σπύρο Κωνσταντόπουλο (πέθανε το 2007) με τον οποίο απέκτησε έναν γιο.


ΦιλμογραφίαΤο χάραμα (1994)

Άλκηστη (1986) [Ζαμπέλη]

Τα τσακάλια (1981)

Ισόβια (1980) [Όλγα Μάγερ]

Ένας νομοταγής πολίτης (1974) [Καλλιόπη Μοναχογιού]

Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Βάρνα]

Ερωτική συμφωνία (1972)

Η ώρα της αλήθειας (1969)[Ελένη Απέργη]

Τα παιδιά του λιμανιού (1969)

Η κραυγή μιας αθώας (1969)

Επί εσχάτη προδοσία (1968)

Το κανόνι και τ΄αηδόνι (1968)

Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)

Καρδιές που ξέρουν ν`αγαπούν (1967)

Κατάρα είναι ο χωρισμός (1967)

Πυρετός στην άσφαλτο (1967)

Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963)

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρει:«Με θλίψη αποχαιρετάμε την συνάδελφο Μαρία Ζαφειράκη που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα. Η Μαρία γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Υπήρξε ένας άνθρωπος του θεάτρου πιστή στην τέχνη της που πάλεψε για να κρατήσει υψηλά τα πιστεύω της. Από το ξεκίνημα της ως ηθοποιός έγινε μέλος του ΣΕΗ (28/01/1956). Δούλεψε παραπάνω από 40 χρόνια στο θέατρο με την πρώτη της εμφάνιση το 1955 στο έργο ΟΘΕΛΛΟΣ του Σαίξπηρ με τον θίασο του Καρούσου που ανέβηκε στο θέατρο ΕΣΠΕΡΟΣ στη Θεσσαλονίκη.

Πλούσια ήταν η παρουσία της και στον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έλαβε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα αλλά και σε εκπομπές συνέχειας. Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώα η 23χρονη που αναζητούταν Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της, στους φίλους της και στους συναδέλφους της. Η κηδεία της Μαρίας θα γίνει τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη και ώρα 4 μμ στο νεκροταφείο Αγ. Παρασκευής».

Πηγή: greekactor.blogspot.com
Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις