Ιστορικών διαστάσεων η σύγκρουση Τσίπρα-Καμμένου

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ελάχιστοι μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό το διαζύγιο θα είναι αναίμακτο. Ειδικά αυτό. Είναι θέμα ωρών να ξεσπάσει ο πόλεμος. Στο μεταξύ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ανησυχούν μην ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος καθώς πλησιάζουμε στην επέτειο των Ιμίων, έχουμε νέο υπουργό Αμυνας και οι Τούρκοι μπορούν να αδράξουν την στιγμή να υποδεχθούν με θερμό επεισόδιο τον νέο υπουργό-ότι είχαν κάνει και με τον Σημίτη.

Στο μεταξύ ένας μετά τον άλλο τα στελέχη των ΑΝΕΛ είναι προφανές ότι έχουν λάβει πολιτικά ανταλλάγματα από τον Τσίπρα. Κι αυτό είναι αθέτηση της συμφωνίας με τον Καμμένο: Kανείς ΑΝΕΛίτης στα ψηφοδέλτια του Σύριζα…Μόνο που ο Τσίπρας έχοντας αδειάσει ήδη Αλαβάνο, Λαφαζάνη, Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου κλπ πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είναι θέμα ωρών να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να μένεις εκτός πολιτικής μετά από δεκαετίες ολόκληρες στην πρώτη γραμμή.

Ο Καμμένος όντας πολιτικό ζώο πολύ δύσκολα θα καταπιεί το άδειασμα από τον Αλέξη Τσίπρα και τους Συριζαίους οι οποίοι είδαν εξουσία και χαρά στα σκέλια τους εξαιτίας της στήριξης του Καμμένου τον οποίο αδειάζουν ενώ απαλλοτριώνουν τους βουλευτές και τα στελέχη του.

Ο Τσίπρας εάν έπαιζε έντιμο πολιτικό παιγνίδι απέναντι στον άνθρωπο που τον έκανε πρωθυπουργό έπρεπε να διώξει από την κυβέρνησή του όλους τους υπουργούς και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Γι΄ αυτό ακόμη κι αύριο στην διάρκεια της τελετής παράδοσης του υπουργείου στον Αποστολάκη ο Καμμένος μπορεί να εξαπολύσει τους πρώτους πυραύλους σε ζωντανή μετάδοση και με υψηλή τηλεθέαση. Το διαζύγιο Καμμένου-Τσίπρα δεν μπορεί να είναι αναίμακτο…H σύγκρουση Τσίπρα-Καμμένου θα είναι ιστορικών διαστάσεων…Εκτός κι αν ο Τσίπρας αποφασίσει να πάει σε εκλογές σε 18 μέρες από αύριο και ο Αποστολάκης να είναι υπηρεσιακός υπ. Αμυνας. Χωρίς καν να έχει περάσει από την ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών..

Και για την Ιστορία>

Ο πατέρας της Ελενας Κουντουρά έγραφε τραγούδια για τη χούντα [εικόνες]

Ο Αλέξανδρος Κουντουράς ήταν αξιωματικός του ελληνικού Στρατού Ξηράς και πατέρας της σημερινής υπουργού Τουρισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ελενας Κουντουρά. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έγινε γνωστός ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της βασιλείας. Υπήρξε συνιδρυτής (μαζί με τον στρατηγό Γεώργιο Κουρούκλη) και μετέπειτα αρχηγός της ΒΕΟ («Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση», αρχικά «Βασιλική Εθνική Οργάνωση», ονομασία που απαγορεύτηκε τελικά από τα δικαστήρια). Κόρη του είναι το γνωστό μοντέλο και πολιτικός Έλενα Κουντουρά. Εμβατήριο δόξαζε τη δικτατορία Ο Κουντουράς ήταν αξιωματικός του Πεζικού στον ελληνικό Στρατό Ξηράς, με θητεία στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις. Ήταν υπολοχαγός μουσικής στην ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το συνάδελφό του, Γεώργιο Καρυδάκη, συνέθεσε ένα εμβατήριο που δόξαζε τη δικτατορία, το οποίο ανακρουόταν στους κινηματογράφους και διακινούνταν από την Αστυνομία, την ΕΣΑ και τον στρατό. Ο χρήστης του Τwitter Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ ‏@KuKabonga ανήρτησε τον δίσκο του Αλέξανδρου Κουντουρά:

Τον Δεκέμβριο του 1967 συμμετείχε στο αντι-πραξικόπημα του βασιλιά Κωνσταντίνου, με το οποίο προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα. Μετά την αποτυχία αυτής της κίνησης, η χούντα τον αποστράτευσε. Στο δημοψήφισμα του 1974 για το πολιτειακό ζήτημα, ο Κουντουράς δραστηριοποιήθηκε έντονα υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας. Την περίοδο αυτή ήταν πρόεδρος της πιο οργανωμένης φιλοβασιλικής οργάνωσης, της «Βασιλικής Εθνικής Παράταξης», που διέθετε γραφεία στην Αθήνα και την επαρχία και τμήμα νεολαίας. Μαζί με άλλους βασιλόφρονες (μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, προεξάρχοντος του Γεωργίου Κουρούκλη) ίδρυσαν την «Βασιλική Εθνική Οργάνωση». Όμως η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετώπισε με δικαστικές διώξεις την ΒΕΟ, η οποία τελικά υποχρεώθηκε να αλλάξει το όνομά της σε «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση».

Η οργάνωση είχε νέες δικαστικές περιπέτειες με δίκες και μηνύσεις λόγω της παρουσίας της σε εκδηλώσεις όπως τα Παλαιολόγεια του Μυστρά κατά τις επετείους Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ο Αλέξανδρος Κουντουράς πέθανε τον Απρίλιο του 2012. Σε ανακοίνωσή τους, οργανώσεις βασιλοφρόνων ανέφεραν ότι «ηγωνίσθη υπέρ του Βασιλικού Θεσμού όσον κανείς άλλος εν Ελλάδι.»

Ian Ford

https://kourdistoportocali.com

Σχετικές δημοσιεύσεις