Ψήφο κατά συνείδηση αποφάσισε το Ποτάμι, βγαίνουν «τα κουκιά» για τις Πρέσπες

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σε ψήφο κατά συνείδηση καλεί τους βουλευτές του το Ποτάμι σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξασφάλιση της επιθυμητής από την κυβέρνηση πλειοψηφίας για να περάσει η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Σεβασμό στις Αρχές του επικαλείται το Ποτάμι για την απόφαση αυτή, από το κείμενο της οποίας δεν λείπει η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και βαριές κουβέντες για τον Σπύρο Δανέλλη

Όπως προκύπτει από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου το πιθανότερο «σύστημα» με το οποίο θα κατέβει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες, όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, είναι 2-2-1: 2 βουλευτές θα πουν «ναι» στην συμφωνία (Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς), 2 βουλευτές θα πουν όχι (Γιώργος Αμυράς και Γρήγορης Ψαριανός) και υπάρχει και ένας ο Σπύρος Λυκούδης, που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αλλά οι πληροφορίες θέλουν να προσανατολίζεται στην αποχή.

Ωστόσο, το «σύστημα» δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να αλλάξει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Βήμα, όπως φάνηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς θα καταψηφίσουν, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ψαριανός τόνισε ότι παρά την αρνητική του στάση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια στάση «παρών».

Από ότι φαίνεται οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς θα ταχθούν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Σπύρος Λυκούδης δεν ήταν στη σημερινή συνεδρίαση λόγω της παρουσίας του στη Βουλή, όπου προήδρευε της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του Ποταμιού, ο βουλευτής προσανατολίζεται προς την αποχή.

Παράλληλα, οι βουλευτές του Ποταμιού αποφάσισαν κατά τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις