Οι Τουρίστες φεύγουν, η Καταιγίδα έρχεται…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Επιτέλους μπαίνουμε στην τελική ευθεία του εγχώριου οικονομικού πειράματος. Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ειδησεογραφίας ήτο φυσικό στίφη τουριστών να επισκέπτονται την Κολομβία των Βαλκανίων για να δούνε από κοντά τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων οι οποίοι για τα Μνημόνια του Παπανδρέου και του Σαμαρά διαδήλωναν στο Σύνταγμα σαν Αγανακτισμένοι ενώ με τα Μνημόνια του Τσίπρα έχουν λουφάξει σπίτια τους και δεν ανοίγει ρουθούνι.

Οπως ήτο φυσικό αυτές οι αντιδράσεις του Ελληνα λαού προκάλεσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Αποτέλεσμα στίφη τουριστών να καταφθάνουν στις Κυκλάδες για να μυρίσουν από κοντά τις αναθυμιάσεις των αποχετεύσεων που καταλήγουν στη θάλασσα ή σε δήθεν βιολογικούς καθαρισμούς στους οποίους δεν γίνεται ποτέ συντήρηση λόγω υψηλού κόστους και είναι σαν να μην υπάρχουν. Ετσι όταν φυσάει νοτιάς τον Αύγουστο σε Μύκονο, Αντίπαρο και στον Αστέρα Βουλιαγμένης το άρωμα Chanel No 5 δεν πιάνει μία μπροστά στη παραζάλη των αισθήσεων που προκαλούν οι μυρωδιές των αποχετεύσεων που καταλήγουν στις γαλάζιες (τρομάρα μας) θάλασσες.


Λοιπόν από φέτος αρχίζει η μεγάλη κατάπα του ελληνικού τουρισμού και ο στάσου μύγδαλα θα φωνάζει στη Μέλπω τη προβατίνα. Η κατακόρυφη πτώση του τουρισμού πάει πακέτο με την καταβαράθρωση της οικονομίας που προκαλεί η επιμονή της κυβέρνησης να μην βγουν στο σφυρί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των κακοπληρωτών ανάμεσα στους οφειλέτες των κόκκινων δανείων.

Ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές γιατί πλησιάζει η στιγμή που θα σωριασθεί με πάταγο το παραμύθι της εξόδου στις αγορές.

Τα τελευταία 24ωρα προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί τους τραπεζίτες να μην προχωρήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς λες και όσοι αποπλήρωσαν, με τον ιδρώτα του προσώπου τους, τα δάνειά τους θα πρέπει να βρεθούν στην ίδια μοίρα με αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν. Είναι πολύ κοντά η στιγμή που η πέτσινη έξοδος στις αγορές θα καταρρεύσει και θα συμπαρασύρει την Κολομβία των Βαλκανίων στην κόλαση της επιστροφής στη δραχμή αφού πρώτα προηγηθεί ένα γενναίο κούρεμα…Επιτέλους η οδυνηρή κατάληξη που αξίζει στον Ελληνα λαό βρίσκεται προ των πυλών…

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Πηγή πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις