Άνθρωποι μονάχοι

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Βρες κάποιον που σε κάνει να νιώθεις ωραία. Μίλα του.»
Κάπου το διάβασα, δεν θυμάμαι που, ίσως να μην έχει τόση σημασία, γιατί περισσότερη αξία έχει το νόημα που θέλει να περάσει αυτή η κουβέντα, με την οποία συμφωνώ απόλυτα.

Σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι, ανεκτίμητο θα μπορούσα να πω, να έχει κανείς στη ζωή τους ανθρώπους, να συναναστρέφεται με άτομα που τον κάνουν να νιώθει καλά, που τον γεμίζουν με θετικά συναισθήματα, που βγάζουν από μέσα του την αισιόδοξη, την φωτεινή του πλευρά, τον καλό του εαυτό.

Ιδιαιτέρως, αν είσαι άνθρωπος φύσει απαισιόδοξος και μελαγχολικός, εκτιμάς ακόμα περισσότερο τα άτομα εκείνα που σου γεννούν όμορφες σκέψεις, περνάς μαζί τους ευχάριστα και η επαφή σου μαζί τους, έχει ευεργετική επιρροή πάνω σου.

Όταν τους συναντάς, μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά έχεις πετύχει το τζόκερ, όπως λέει και μια πολύ καλή μου φίλη. Έχεις μιλήσει με την τύχη σου. Απλώς έχε τα μάτια σου ανοιχτά, βγάλε τις παρωπίδες και κοίταξε τους. Νιώσε μαζί τους. Πάρε από την θετική τους αύρα και απ’ ό,τι έχουν να σου δώσουν. Μάθε να τους εκτιμάς. Είναι σπάνιοι, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα εκεί έξω.

Μέσα στη σκοτεινιά και τη μαυρίλα που ζούμε, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο μπράβο σ’ όλους αυτούς που συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαμόγελο, χαρά και αισιοδοξία, και το σημαντικότερο, που μπορούν και κάνουν και τους γύρω τους να νιώθουν καλά, να χαίρονται και πάνω απ’ όλα, να τους βοηθούν να ισορροπήσουν με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους, να την αγκαλιάζουν και να της δίνουν ένα ζουμπηχτό φιλί με την ελπίδα πως θα την ξορκίσουν κάποια μέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις