ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ενώ ακόμα δεν έχει καν αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί, στέλνει αγωγή στην Κ. Παπακώστα, όπως προανήγγειλε ο δικηγόρος του, Θρασύβουλος Κονταξής.

Αφορμή για την κίνηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στάθηκαν οι δηλώσεις της κ. Παπακώστα, για την υπόθεση της αποκαλουμένης «μαφίας των φυλακών». Κατά τον κ. Κονταξή, η κ. Παπακώστα διαρκούσης της ανάκρισης και λίγο πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος ποινικολόγος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια για την επιτυχία της, στην Αντιτρομοκρατική, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση αναφέροντας πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

Η υφυπουργός, ανέφερε ότι λυπάται «διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Ο κ. Κονταξής χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις της κ. Παπακώστα, καθώς όπως αναφέρει μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και «αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων» παραβιάζοντας, με αυτό τον τρόπο, το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα ακόμη και από την ίδια και απαγορεύει «την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Σχετικές δημοσιεύσεις