Σαλβίνι: Σχεδιάζει βαριά πρόστιμα για όσους «ξεφορτώνουν » παράνομους μετανάστες

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμη φορά ο Ματέο Σαλβίνι, αφού ετοίμασε νομοσχέδιο που προβλέπει πρόστιμα έως και 5.500 για ευρώ, που θα επιβάλλεται για κάθε έναν λαθρομετανάστη.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, που πολλές φορές έχει απαγορεύσει σε πλοία με λαθρομετανάστες να δέσουν σε λιμάνι της χώρας, ετοιμάζει ποινές για τους ιδιοκτήτες σκαφών.


Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του Σαλβίνι φέρνει πρόστιμα από 3.500 έως 5.500 ευρώ για κάθε «ξένο» που θα φέρνουν σε ιταλικό έδαφος, σύμφωνα με τον Indepedent. Μάλιστα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, θα ανακαλούνται ή θα αναστέλλονται οι άδειες των ιταλικών σκαφών που μεταφέρουν διασωθέντες λαθρομετανάστες.

«Είναι σαν να επιβάλλονται πρόστιμα στα ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε η Κλόντια Λοντεζάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πολλοί πάντως αμφιβάλουν για το αν τελικά το νομοσχέδιο του Σαλβίνι θα γίνει νόμος, επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις. «Δεν περιμένουμε να γίνει νόμος. Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή – είναι μια υποχρέωση» δήλωσε ο Φρεντερίκ Πενάρ, διευθυντής επιχειρήσεων στο SOS Mediterranee, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά έχει αποδείξει ότι δεν μασάει παρά τον «πόλεμο» από τους ψευτοκουλτουριάρηδες της Ευρώπης

Σχετικές δημοσιεύσεις