Συμβαίνει Τώρα… Τσίπρας: Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 κυβερνούσα με τα χέρια δεμένα πίσω

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Εγώ έχω συνηθίσει να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί αυτήν την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra 24 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την ομιλία του στο Αγρίνιο.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετές μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «εγώ έχω συνηθίσει να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη».

Αναφερόμενος στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παροχές που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες η Βουλή είπε ότι «δεν τα πιστεύει. Αναγκάζεται να τα ψηφίσει γιατί αν δεν τα ψήφιζε θα είχε πρόβλημα όχι να φτάσει μέχρι τις κάλπες, αλλά και να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ». «Κύριο μέλημά μου είναι να ευημερούν οι πολίτες και όχι οι αριθμοί. Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 κυβερνούσα με τα χέρια δεμένα πίσω», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι οι δανειστές επέβαλλαν τις πολιτικές τους, «κάποιες φορές προτείνοντας ανοησίες», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Βεβαίως συμβιβαστήκαμε και δεχτήκαμε παράλογα πράγματα αλλά οι άλλοι (σ.σ. εννοεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις) επέβαλλαν 60 δις μέτρα κι εμείς 6», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας fake news τα 100 δις ευρώ που υποστηρίζει η αντιπολίτευση πως επιβάρυνε τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση γιατί δεν υπερψηφίζει τη ρελάνς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «επειδή είναι αστεία αυτή η ρελάνς. Θα ήταν σα να παραβιάζω ανοιχτή πόρτα. Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση αυτού του μέτρου, θα το αποφασίσω εγώ, δεν θα το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα, θα ψηφίσει μαζί μου την 13η σύνταξη και κάθε πράγμα στον καιρό του».

Αναφορικά με τα σενάρια που συνδέουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε: «Κυριακή κοντή γιορτή. Δε θα μπω εγώ στην σεναριολογία. Θα επαναλάβω όμως το εξής: Έτσι όπως σήκωσε τους τόνους η αντιπολίτευση και μίλησε για προεκλογικά δώρα, η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα. Πρέπει να ξέρει ο συνταξιούχος ότι η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βάλει στην κάλπη. Θα υπάρξει θέμα αν δεν το κάνει, δεν το αμφισβητώ, γιατί θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στα μέτρα ελάφρυνσης. Εάν αποδοκιμαστεί αυτό το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη, το οποίο δεν του ξεφεύγει τυχαία. Θα έχει μετά τη λαϊκή εντολή να πει «εγώ τα είπα». Πέρα από την ευθύνη του πρωθυπουργού, την οποία αναλαμβάνω, ας καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει και η ευθύνη του πολίτη και κρίνεται απέναντι στην συνείδησή του».

Σχετικές δημοσιεύσεις