Eίναι ίδιοι, μαυρίστε τους!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Επειδή τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μητσοτάκης είναι εξίσου υπερασπιστές του πελατειακού κράτους. Επειδή απλά ο χυδαίος κομματικός στρατός των Συριζαίων θα αντικατασταθεί από το χυδαίο κομματικό στρατό των Νεοδημοκρατών. Επειδή τόσο  Σύριζα, όσο και η Νέα Δημοκρατία εκφράζουν το παλαιό, τη συντήρηση, τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, επειδή να είστε βέβαιοι ότι τόσο ο Σύριζα όσο και η Νέα Δημοκρατία στήνουν νέα ΚΕΕΛΠΝΟ, νέες απευθείας αναθέσεις, νέες μίζες στα εξοπλιστικά, νέους διορισμούς στο δημόσιο-τέρας. Μαυρίστε τους.

Το μόνο που θα αλλάξει εάν εκλεγεί ο Μητσοτάκης είναι να βολευτεί ο στρατός από τους εκδότες και τους δημοσιογράφους που τον στηρίζουν.

Στη  θέση της Κατερίνας Ακριβοπούλου θα έλθουν τα νεοδημοκρατικά ταγάρια που δεκαετίες τώρα τα κονομούσαν από την ΕΡΤ, τα Γραφεία Τύπου, την Γενική Γραμματεία Τύπου και πάει λέγοντας. Οι περισσότεροι από δαύτους έχουν βρει καταφύγιο για την ώρα στον Αλαφούζο και στον Ομιλο του Μαρινάκη. Ετοιμάζονται όμως να πλακώσουν σαν τις ακρίδες στα δημόσια πόστα με το που πάρουν την κυβέρνηση. Η Ελλάδα από τους κατσιαπλιάδες Συριζαίους θα περάσει στους κατσιαπλιάδες νεοδημοκράτες. Το πιο οδυνηρό είναι ότι τόσα χρόνια ο Μητσοτάκης δεν κατάφερε να αναδείξει ούτε ένα νέο αξιόλογο στέλεχος εάν εξαιρέσει κανείς τον Κυρανάκη.

Ετοιμάζει λέει τον Σταικούρα για υπουργό Οικονομικών που είναι πόστο κλειδί. Αυτό διδάχθηκε ο Μητσοτάκης όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια της ΝΔ στην αντιπολίτευση; Οτι πρέπει να επιστρέψει με τον Σταικούρα, τον Βρούτση και τον Κικίλια;

Αυτό το μάθημα πήρε;

Είναι πράγματι επώδυνο για τη χώρα να μην διαθέτει πειστική λύση. Αλλά είναι επίσης και καθρέφτης του πεπετζή Ελληνα λαού όλο αυτό. Το γεγονός ότι ο Σύριζα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές έχει τη  εξήγησή του: Oι καφενόβιοι Ελληνες βλέπουν στα πρόσωπα του Τσίπρα και του σπερματεγχύτη Μπαλαούρα τον εαυτό τους. Από την άλλη ο Μητσοτάκης δεν έχει συνταγή, δεν λέει τίποτε το παληκάρι παρά μόνο κάντε με πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης έρχεται να υπερασπισθεί το χυδαίο πελατειακό κράτος, μια δουλειά που κάνει μία χαρά ο Σύριζα οπότε γιατί να τον ψηφίσουν οι Ελληνες;

Γράφαμε σχετικά>

Κινδυνεύει με στραπάτσο ο Θεοδωρικάκος; Είναι ο Τάκης που κερδάει στη θεωρία, 4,5 χρόνια τώρα, αλλά καθώς πλησιάζει η στιγμή του αγώνα έχουμε επώδυνες ανατροπές στο σκηνικό. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τσίπρα να έχει μειώσει τη διαφορά στις 5 μονάδες-η MRB μάλιστα δείχνει τον Σύριζα στο 30%!

Πέρα από το γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν τεράστιες οι διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα (εξηγούμε εδώ το γιατί) το δίδυμο Μητσοτάκη-Τάκη έκανε ολέθριες επιλογές στρατηγικής αλλά και ουσίας.

Ποιες είναι αυτές:

Πρώτον>Ο Μητσοτάκης μήνες τώρα δηλώνει ότι δεν θ΄απολύσει δημοσίους υπαλλήλους! Με αυτό το τρόπο καταστρέφει όλο το φιλελεύθερο αφήγημα άσε που δείχνει να προστατεύει κι αυτός με τη σειρά του (από εδώ πήγαν κι άλλοι) το πελατειακό κράτος. Αρα πάπαλα! Γιατί να τον ψηφίσουν οι νέοι που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα όταν ακούνε έναν υποτίθεται φιλελεύθερο πολιτικό να στηρίζει το πελατειακό κράτος;

Δεύτερον>Το ίδιο πρόσωπο έδειξε ο Μητσοτάκης και με τους ταξιτζήδες. Πήρε το μέρος τους και άδειασε την Uber. Πολύ φιλελεύθερο αυτό, ε;

Τρίτον>Εμφανίστηκε να στηρίζει το βαθύ νοσηρό κράτος των συνδικαλιστών και υπαλλήλων της ΕΡΤ σε συναντήσεις που είχε μαζί τους! Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης στο πλευρό των Καλφαγιάννηδων!

Τέταρτον>Χρειάστηκε να αισθανθεί την καυτή ανάσα του Τσίπρα για να πει ότι θα μειωθεί ο φολολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων στο 20% και αυτό μέσα σε δύο χρόνια αντί να πει ότι από το 2019 με το που θα κερδίσω τις εκλογές ο Φ/Σ θα πάει στο 15% και ο φόρος στα μερίσματα στο 10%.

Πέμπτον>Εξαιτίας της αντιπαλότητας Μαρινάκη με τον Μελισσανίδη άρχισε να επιτίθεται αδικαιολόγητα στην επένδυση του ΟΠΑΠ στο Ιππόδρομο (δεν θέλει επενδύσεις ο Μητσοτάκης;) δείχνοντας ότι κι αυτός σαν πρωθυπουργός θα είναι πεκινουά της διαπλοκής-όπως και ο σημερινός και οι προηγούμενοι.

Εκτον>Το επιτελείο που προβάλλει προς τα έξω είναι φθαρμένο και παλιοκαιρισμένο. Ακόμη και οι φιλελέδες δεν αισθάνονται άνετα στην ιδέα ότι τον Τσακαλώτο θα αντικαστήσει ο Σταικούρας ο οποίος δοκιμάσθηκε και απέτυχε. Επίσης στους κρίσιμους τομείς Εξωτερικών και Αμυνας δεν έχουμε δει πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Εβδομον>Ολα αυτά τα χρόνια ανέχθηκε τους καραμανλικούς που τον υπονομεύουν αντί να δείξει σιδηρά πυγμή όπως ταιριάζει σε πολιτικό-ηγέτη και να τους διαγράψει. Ετσι φτάσαμε στο σημείο καμμιά 15αρια καραμανλικοί να κατεβαίνουν είτε για δήμαρχοι είτε να εμφανίζονται με δικά τους κόμματα.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οτι αντί ο Μητσοτάκης να είναι ένας πράγματι φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής πολιτικός εμφανίζεται να στηρίζει το πελατειακό κράτος και ότι πιο σκοτεινό κουβαλάει αυτό-όπως για παράδειγμα η ΕΡΤ και οι συνδικαλιστές της, οι ταξιτζήδες και πάει λέγοντας. Και το κυριότερο: Eμφανίζεται άτολμος και δειλός για τις τεκτονικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος. Επίσης σαν άτολμος και δειλός δεν έχει καμμία τύχη απέναντι στον Τσίπρα…

Eάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές θα είναι εφιαλτικό για ένα ολόκληρο συστηματάκι που περιμένει να πάρει τη θέση των σημερινών κορακιών της εξουσίας…

Ο ίδιος ο Μαρινάκης θα δέσει το άψυχο κορμί του Μητσοτάκη σ΄ένα τρίκυκλο και θα το περιφέρει στα σοκάκια του Πειραιά…

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις