Κοκκινος συναγερμος > ΕΚΤΑΚΤΟ >YAVUZ, Καστελόριζο και ο Μητσοτάκης στη καρδιά της καταιγίδας

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kαθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη με τα ελληνικά υποβρύχια να έχουν χτίσει ένα σιδερένιο δίχτυ ασφαλείας στη περιοχή του Καστελόριζου η νέα οδυνηρή ήττα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη τον καθιστά απρόβλεπτο παρότι ο Σουλτάνος έχει δείξει ότι ξέρει να μπλοφάρει και να κερδίζει στο τέλος αναίμακτα.

Οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διαχειριστούν και τυχόν μπλόφα του Yavuz  το οποίο για την ώρα πλέει κοντά στα τουρκικά παράλια και οι δικοί μας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για την περίπτωση που το τουρκικό σκάφος κόψει ταχύτητα και στρίψει προς το Καστελόριζο. Στην Άγκυρα δηλώνουν ότι το Γιαβούζ θα επιχειρήσει γεώτρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της Κύπρου. Η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξή της στις αρχές Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα φτάσει σε βάθος 3.300 μέτρων. Eξάλλου, η Κύπρος βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό, καθώς το πρώτο τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ (Πορθητής) παραμένει δυτικά του Ακάμα, ενώ το Μπαρμπαρός πηγαινοέρχεται στα νότια του νησιού για σεισμογραφικές έρευνες.

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας που οδεύει σε εκλογική συντριβή από την ET3 λέει στη Τουρκία να μην τολμήσει να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο. Τα πράγματα βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού με έναν Μητσοτάκη να καλείται για μία ακόμη φορά στην Ιστορία να διαχειριστεί τα αδιαχείριστα.

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις