Με την κατάθεση ενός νεφρού θα μπορούν να εξοφλούν οι πολίτες τα διαγνωστικά κέντρα

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με την κατάθεση ενός νεφρού θα μπορούν οι ασθενείς να εξοφλούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, μετά από νέα απόφαση των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με τη νέα απόφαση δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν το ένα τους νεφρό σαν πληρωμή για παραπάνω από μία εξετάσεις, βάσει ειδικού τιμοκαταλόγου που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης .


«Η κατάθεση του ενός νεφρού, που άλλωστε είναι άχρηστο για τον ασθενή, διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και θα τους επιτρέπει να κάνουν μέχρι 50 δωρεάν εξετάσεις ή μέχρι το τέλος της ζωής τους, όποιο έρθει πρώτο» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης ανακοινώνοντας την απόφαση.

Παράλληλα, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα δέχονται και τιμαλφή, όπως χρυσά δόντια και χρυσαφικά, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν διαγνωστοδάνεια, τα οποία ο ασθενής θα μπορεί να αποπληρώνει σε 365 έντοκες δόσεις εφόσον διαθέτει ακίνητο για προσημείωση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις αρχικές ιδέες που συζητήθηκαν υπήρχε και το ενδεχόμενο να μπορεί να υποθηκεύσει ο ασθενής το πρωτότοκο παιδί του στο διαγνωστικό κέντρο της επιλογής του, ωστόσο η ιδέα κρίθηκε μη εφαρμόσιμη.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις