Συναγερμός στα γραφεία του Facebook: Πληροφορίες ότι βρέθηκε αέριο Σαρίν

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αμερικανικές Αρχές μετά από πληροφορίες πως στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε πακέτο που περιείχε αέριο Σαρίν.

Τη Δευτέρα, δοκιμές ρουτίνας για το σαρίν ανίχνευσαν την παρουσία της ουσίας σε μια τσάντα αλληλογραφίας στα γραφεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ένας υπάλληλος του τμήματος πυροσβεστικής της Menlo Park (MPFD) στο Business Insider.

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στη μονάδα παρακολουθούνται τώρα, αλλά κανείς δεν δείχνει προς το παρόν συμπτώματα έκθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Ο αξιωματούχος της MPFD δεν μπόρεσε να πει ακριβώς πόσοι άνθρωποι παρακολουθούνταν, ενώ η βρετανική Telegraph κάνει λόγο για έκθεση δύο ατόμων στο αέριο.

Οι εγκαταστάσεις έχουν και οι δύο άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξετάζονται από παραϊατρικό προσωπικό, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία του San Mateo.

Η ουσία ανιχνεύθηκε σε ένα δέμα που παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι «κανείς δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι» δηλητηρίασης. Η ανίχνευση μπορεί να είναι λανθασμένη, πρόσθεσε.

Το Σαρίν είναι ένα άχρωμο, άοσμο υγρό το οποίο σε μορφή αερίου έχει χρησιμοποιηθεί ως χημικό όπλο. Προκαλεί ναυτία, παράλυση και σπασμούς, και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook «σήμερα το πρωί ένα πακέτο που έφτασε σε μία από τις αίθουσες υποδοχής αλληλογραφίας χαρακτηρίσθηκε ύποπτο. Εκκενώσαμε τέσσερα κτίρια σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που έως τώρα δεν έχουν αναγνωρίσει την ουσία που βρέθηκε. Τρία από τα κτίρια που εκκενώθηκαν είναι ασφαλή για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα και θα παράσχουμε επιπλέον πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες».

Πηγή Πληροφοριών

Σχετικές δημοσιεύσεις