Φωτιά Υμηττός: Οι κάτοικοι δεν έλαβαν το προειδοποιητικό SMS του 112! Εκτός ελέγχου οι φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που επιχειρούν.


Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό.

Λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί, περιπολικά της αστυνομίας πέρασαν από την περιοχή, καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι δεν έλαβαν το προειδοποιητικό SMS του 112.

Σύμφωνα με τις αρχές, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου έως το στρατόπεδο Σακέτα, στο ύψος της Καισαριανής. Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ιονίου.

Υποψίες για εμπρησμό

Κάτοικοι μαρτυρούν ότι ακούστηκε ισχυρή έκρηξη είδαν μία λάμψη και αμέσως ξέσπασε η φωτιά εκφράζοντας υπόνοιες για εμπρησμό. Ωστόσο εκτιμάται ότι μάλλον επρόκειτο για έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις