Το πολυτιμότερο στη ζωή είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί, όχι τα υλικά αγαθά

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αισθανόμαστε πραγματικά στο σπίτι μας όταν είμαστε κοντά σε ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε πραγματικά. Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά οι συναισθηματικοί δεσμοί.

Μπορεί να ξεχνάμε το γεγονός αυτό, ή μπορεί να υπάρχουν ορισμένες στιγμές που δεν του δίνουμε μεγάλη σημασία. Ωστόσο τελικά όλα γίνονται πιο εύκολα όταν κάποιος μας συντροφεύει.

Με τον καιρό το πραγματικό νόημα βρίσκεται σε μια συναισθηματική καρδιά γεμάτη αγάπη και φιλία, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για τον εαυτό μας ή για άλλους ανθρώπους. Με τον καιρό μαθαίνουμε να δίνουμε αξία στην ικανοποίηση που μας δίνει το να αγαπάμε, να έχουμε έναν ώμο να κλάψουμε και μια αγκαλιά να μας προσφέρει ζεστασιά.


Η αγάπη και η εκτίμηση όσων μας περιβάλλουν αποτελούν τη βάση της εξέλιξής μας
Η συναισθηματική ευημερία προέρχεται από τις ικανοποιητικές, υγιείς και αμοιβαίες σχέσεις με τις οποίες διανθίζουμε το μονοπάτι της ζωής μας.

Οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν διαφορετική σημασία κατά τα διάφορα ζωτικά στάδια που απαρτίζουν τη συναισθηματική μας εξέλιξη.

Όταν το καταλάβετε αυτό, θα ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να ζητήσετε τίποτε άλλο εκτός από τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χρήματα, η εργασία ή η τέλεια εμφάνιση δεν έχουν πλέον τόση σημασία όση είχαν κάποτε στη νοερή λίστα μας με τα απαραίτητα πράγματα που θέλουμε στη ζωή μας.

Η λίστα των προτεραιοτήτων μας αλλάζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας
Η διανοητική στάση μας καθορίζεται από τις προτεραιότητές μας. Γι’αυτό, όταν κοιτάζουμε πίσω, σκεφτόμαστε κάτι όπως, «έχω αλλάξει τόσο πολύ!».

Είμαστε ανθρώπινα όντα και, εξ ορισμού, είμαστε όντα που αλλάζουν, μαθαίνουν και ξεμαθαίνουν σε κάθε τομέα της πραγματικότητάς τους.

Οι διαφορετικές εμπειρίες μάς κάνουν να συνειδητοποιούμε πόσο εφήμερη είναι η ζωή. Έτσι, σιγά-σιγά δίνουμε όλο και μεγαλύτερη αξία στην εμπειρία της σύνδεσης με τους άλλους με ξεχωριστό τρόπο, στους συναισθηματικούς δεσμούς και στο να έχουμε κάποιον με τον οποίον να μπορούμε να γελάσουμε και να κλάψουμε όποτε το χρειαζόμαστε.

Έχουμε ανάγκη την κοινωνική σύνδεση για να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι, έτσι τελικά συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει κάτι που τα χρήματα δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν. Δεν είμαστε πλούσιοι παρά μόνο αν έχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μέσα στα βάθη της καρδιάς μας.

«Υπάρχουν άνθρωποι μαγικοί, ορκίζομαι ότι τους έχω δει. Κρύβονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μεταμφιεσμένοι ως συνηθισμένοι άνθρωποι. Κρύβουν την ξεχωριστή τους ύπαρξη.

Προσπαθούν να συμπεριφέρονται όπως οι άλλοι. Γι’αυτό μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να τους βρούμε. Όταν, όμως, τους ανακαλύπτουμε, δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεχάσουμε.

Μην το πείτε σε κανέναν, όμως λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια μαγεία τόσο δυνατή που, αν σας αγγίξουν μία φορά, θα σας αγγίζουν για πάντα».

Σχετικές δημοσιεύσεις