Εκατό χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων! Χιλιάδες χορευτές στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Με χιλιάδες χορευτές «πλημμύρισε» το PAOK Sports Arena στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 2.500 νέες και νέοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας και όχι μόνο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η Παμποντιακή Ομοσπονδία η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση προβολής του ποντιακού ελληνισμού στην Ελλάδα.

Το εφετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και αντιπρόεδρος ΔΙΣΥΠΕ, Μάκης Κυριζίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Κούβελας, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Λεωνίδας Στολτίδης κ.α.


pond-1
pond-2
pond-3
pond-4
pond-5

Πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις